×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/vkus
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/stacionar
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/vkus
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/stacionar
Vytlačiť túto stránku
streda, 02 máj 2012 17:55

Obdivovať sa oplatí šikovnosť, zručnosť i naplňovanie predstáv jednotlivých majiteľov záhradiek Doporučený

Napísal(a) Dr. Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Medze vkusu, chápania krásy, vlastnej tvorby sa v obci Rakovnica nekladú nikomu. Uniformita sa veľmi nenosí. Vidieť to aj v predzáhradkách. Majitelia ich ozdobujú kvetmi, vlastnými výrobkami, občas i obchodnými. Spestrí to vlastné prostredie, ale i celkový vzhľad obce. Čím viac originality, tým je to lepšie, zaujímavejšie, krajšie.
Zobrali sme si na „mušku“, napísané poľovníckou „latinčinou“, a niektoré predzáhradky vám predstavíme. Obdivovať sa oplatí šikovnosť, zručnosť i naplňovanie predstáv jednotlivých majiteľov záhradiek. Nájdeme tu imitáciu rôznych druhov fúrikov, studní – zrubov, drevených nádob a iné. V poslednom čase sa často využívajú drevené hobliny pestrých farieb.

Nestaviame sa k tomu tak, či je to pekné, či nepekné, gýč, alebo temer umelecké dielo, vkusné, alebo nevkusné atď. Rešpektujeme individualitu majiteľa a jeho dobrú snahu urobiť všetko preto, aby to spĺňalo jeho predstavy. My sme tolerantní, a preto sme radi, že sa občania i takouto formou prezentujú. V dobrej viere skrášľujú svoje okolie i obec. Za ich snahu im patrí poďakovanie.
Text i foto: Dr. Sabo

{gallery}obsah/rakovnica/vkus{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 2696 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32