Vytlačiť túto stránku
piatok, 30 január 2015 10:57

Prijmite pozvanie na otvorenie výstavy obrazov mladej českej výtvarníčky Petry Zavadilovej

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv az plakat malea(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja prináša pre širokú verejnosť výstavu obrazov mladej českej výtvarníčky Petry Zavadilovej. Otvorenie výstavy sa bude konať v pondelok 9.2.2015 o 17:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. 
Petra Zavadilová, mladá moravská autorka pochádza z Jarohněvic (Česká republika) neďaleko Kroměříža. Umeleckej tvorbe sa venuje od útleho detstva, ale aktívne od 13 rokov, keď začala dochádzať do ateliéru Zuzany Linder, kde aktívne rozvíjala svoj talent. Rok strávila na Strednej odbornej škole v Luhačoviciach odbor Keramika. Odtiaľ však odišla do Brna na Strednú školu umenia a designu, kde se venovala propagačnej grafike a zoznámila se tu s jej tak obľúbenými klasickými grafickými technikami.
„Přikláním se převážně k malbě, ve volném čase se však věnuju i klasickým grafickým technikám, jenž obohacují současnou výstavu a poukazují na preciznost a krásu těchto, dnes

opomíjených technik,“ prezradila Petra Zavadilová a pokračovala: „Výstava se snaží uceleně představit tvorbu od mých počátků studia a aktivní tvorby až po současnost. Jsou zde k nahlédnutí ranné práce, stejně tak díla tvořená v atelieru malířky Zuzany Linder u které jsem se učila, až po aktuální tvorbu jak univerzitní, tak soukromou.“

V súčasnej dobe študuje na pedagogickej fakulte Ostravskej univerzity odbor Výtvarná výchova, kde počas štúdia dostáva možnosť rozvíjať alternatívne spôsoby tvorby. Zároveň sa venuje maľbe, klasickej grafike a v poslednom období aj počítačovej grafike. Zatiaľ najrozsiahlejším dielom je autorsky spracovaná kniha ilustráciami kombinovanou technikou fotky, maľby, grafiky od Jana Weissa Dům o tisíci patrech.
Prijmite pozvanie na otvorenie výstavy obrazov mladej českej výtvarníčky Petry Zavadilovej v pondelok 9.2.2015 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. Zúčastní sa ho aj samotná autorka, pre nás zatiaľ netradičným spôsobom a vy budete mať možnosť sa na jej tvorbu aj opýtať. Výstava potrvá do 25.3.2015. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 3441 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:41