×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/snp/revuca
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/snp/revuca
Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 29 august 2013 00:07

Slovenské národné povstanie je pamiatkou nielen pre jednu generáciu

Napísal(a) k.ž.+o.d.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra snp10aKoncom augusta už po 69. raz spomíname na jedno z najdôležitejších vystúpení slovenského národa v druhej svetovej vojne. Slovenské národné povstanie, ktorého výročie si práve pripomíname aj na našom Gemeri, patrí k dvom najväčším ozbrojeným vystúpeniam svojho druhu v Európe proti fašizmu, po Varšavskom povstaní v Poľsku. Význam SNP si pripomíname aj preto, lebo vedomosti a poznanie, najmä medzi mladými ľuďmi, sú stále viac ochudobňované o túto významnú súčasť našej histórie.
Spomienkové oslavy 69. výročia SNP sa v Revúcej uskutočnili 28. augusta 2013 na námestí pri pomníku osloboditeľov. Pripomenuli si ho členovia ZO Slovenského Zväzu protifašistických bojovníkov, občania Revúcej a prítomní boli aj niekoľkí občania z USA. Zástupcovia mesta a zástupcovia ZO SZPB položili spomienkové vence k pomníku osloboditeľov, ako aj k buste armádneho generála a rodáka z Revúcej Rudolfa Viesta.

Takto si uctili zároveň pamiatku tých občanov Revúcej, ktorí zahynuli v Slovenskom národnom povstaní. Niekoľko fotografií z kladenia vencov nám poslal z Revúcej pán Karol Žigo.

(kž-od)

{gallery}kultura/snp/revuca{/gallery}

Čítať 3473 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47