×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/priroda/lesy
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/priroda/lesy
Vytlačiť túto stránku
piatok, 30 november 2012 21:37

Spievaj si vtáčatko... Doporučený

Napísal(a) -kk-
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V stredu popoludní 28.11.2012 divadelná sála MsDK v Revúcej hostila seniorov a pozvaných hostí, ktorí sa zúčastnili v poradí už siedmeho Stretnutia troch generácií pri pesničkách. V úvode prítomných pozdravili primátorka mesta a poslankyňa BBSK Eva Cireňová, poslanec BBSK Ján Šeševička, predsedníčka OO JDS Slovenska Zuzana Homoliaková a predseda krajskej organizácie JDS František Šušlík. Ako napovedá samotný názov podujatia predstavili sa nám v ňom tri generácie spevákov

a hudobníkov od detského až po seniorský vek. Blížiaci sa advent nám v úvode svojím vystúpením pripomenul učiteľský spevácky zbor Qurin pri ZUŠ Revúca. Ľudové pesničky zo Slovenska a milovaného Gemera zaspievali a zatancovali deti MŠ Sládkovičova a detský folklórny súbor Lykovček. V programe vystúpili súbory: Úsvit z Revúcej, Super babičky z Tornale, Evanjelický cirkevný zbor z Chyžného, Chabenec Jasenie, Levenda z Muráňa a spevácke súbory z Brezna, Hnúšte a Muránskej Dlhej Lúky. Mladí tanečníci zo súboru Happy Dance Revúca, síce nespievali, ale zmesou latinsko-amerických spoločenských tancov spestrili kultúrny program. Na záver nechýbala spoločne zaspievaná Tichá noc, svätá noc... Potlesk v divadelnej sále bol odmenou účinkujúcim ako aj organizátorom za ďalšie vydarené podujatie. 
–kk-

Príhovor na stretnutí predsedníčkou OO JDS v Revúcej pani Zuzanou Homoliakovou:

Srdečne Vás vítam v Revúcej v mene okresnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku i v mene svojom na dnešnom stretnutí troch generácií pri pesničkách. Rok 2012 vyhlásila EK za rok aktívneho starnutia, tolerancie a spolupráce medzi generáciami. Zajtra bude práve rok, kedy sme sa stretli už  po 8-krát na takomto podujatí  a  ktorým naplňujeme poslanie  výzvy EK.
Tri generácie – tri rôzne vekové kategórie - vnuci, naše deti a seniori
                   - tri  rôzne  názory na život,
                   - tri rôzne životné skúsenosti, ale všetky tri späté životom, ani jedna nemôže existovať bez tej druhej.
Seniori sú najstaršia generácia, ktorá sa snaží odovzdávať múdrosť, kultúru, tradície a lásku Vám  - mladšej generácií.
My seniori si uvedomujeme  silu úcty, lásky a priateľstva. Človek sa musí vedieť tešiť zo šťastia toho druhého, vyjadriť úctu k životu, ľuďom a dokázať, že je naozaj človekom. Že to tak je, dokazuje i dnešné stretnutie a Vaša prítomnosť na tomto trojgeneračnom stretnutí.
Stretávame sa  a utužujeme priateľstva, lebo priateľ je  oporou, ktorú nám poskytne v ťažkých chvíľach  a znásobí radosť v šťastí  - priateľ je v každej chvíli pri nás.
Dnešné stretnutie troch generácií je umocnené blížiacimi sa Vianocami. V nedeľu zapálime prvú adventnú sviečku, je to začiatok najkrajších sviatkov roka. Sviatkov radosti, pohody, obdarovania a pokoja v rodine. Vy všetci svojim programom a prítomnosťou na dnešnom stretnutí  prispievate k sviatočnej pohode  - nech v každom z nás sa usídli šťastie pohoda a pokoj v duši.
Prajem všetkým príjemný zážitok.
Poďakovanie sponzorom:  Chcem sa v mene všetkých členov JDS poďakovať sponzorom, ktorí činnosť okresnej organizácie podporovali finančne alebo materiálne počas celého roka, a nielen dnešnú akciu.
Čaro VIANOC má tisíc podôb, rozžiarené očká detí, líčko vnúčat, bozk, objatie najbližších - to všetko sú Vianoce.
Tichá noc svätá noc nech rozcíti naše srdcia, naplní šťastím, veď nastal čas radosti a pokoja, preto zaspievajme si spoločne.

FOTOGALÉRIA Z PODUJATIA:

Tri generácie v Revúcej 2012


{jcomments on}

Čítať 3778 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:48