×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jelsava/jds/okt
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jelsava/jds/okt
štvrtok, 11 november 2010 09:26

Tradičné októbrové podujatie sa seniorom páčilo, veď prišiel aj Grúň, Volejníčková a Jakubec Doporučený

Napísal(a) V.S.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Ľudský život predstavuje veľkú knihu, zložitý, no po všetkých stránkach jedinečný román...“ 
V mladom veku si neuvedomujeme pravdivosť slov z citátu, no keď leto nášho života nebadane prechádza do jesene, i stránok v knihe života ubúda. A tak rok po roku prichádza nová jeseň, a vtedy s radosťou a úctou pripravujeme pre našich seniorov slávnostné podujatie, nazvané ,,Popoludnie úcty“.
V piatok 15. októbra 2010 sa stretli pozvaní seniori vo veľkej sále Mestského domu kultúry v Jelšave. Mesto Jelšava v spolupráci so Zborom pre občianske záležitosti pri Mestskom úrade v Jelšave

organizuje takéto podujatia už niekoľko rokov. V tomto roku  bolo určené okrem  seniorov a členov Klubu dôchodcov v Jelšave hlavne členom Jednoty dôchodcov k 15. výročiu založenia miestnej organizácie. Stretli sa v slávnostne vyzdobenej sále, dýchajúcej jesennou atmosférou. 
Tradičné podujatie otvorili a oficiálnou časťou  sprevádzali členovia  SPOZ-u  pri  Mestskom  úrade v Jelšave Bc. Mariana Vojtechovská,  Darina Marcinová  a Karol  Szabó.  Po úvodných slovách a prednesených básňach sa následne ujal slova primátor mesta MVDr. Milan Kolesár. Vo svojom výstižnom príhovore pozdravil všetkých seniorov, povzbudil ich príjemnými slovami  úcty  k jeseni  života  a vďaky  za  angažovanosť  na  spoločenskom a kultúrnom dianí v našom meste. Prácu miestnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v krátkosti zhodnotila a vyzdvihla predsedníčka Okresnej organizácie JDS Mgr. Zuzana Homoliaková. Predstavila vyznamenaných členov miestnej organizácie JDS Máriu Gajdošovú, Margitu Barciovú, Alžbetu Mosaznú a Ivana Kováča. Zaželala výboru a novej predsedníčke Márii Miklovej veľa elánu v ďalšej práci pri organizovaní chodu Klubu dôchodcov v spolupráci s  Okresnou organizáciou JDS v Revúcej. Spoločným prípitkom si prítomní uctili všetkých seniorov, ktorí sa v tomto roku dožili významných životných jubileí.
Pekným zážitkom pre seniorov bolo vystúpenie detí zo Základnej školy s materskou školou v Jelšave. Ľudový súbor Jelšavanček pod vedením Mgr. Gabriely Šestinovej, zástupkyne ZŠ s MŠ v Jelšave pre MŠ a učiteľky Janky Galovej sa predstavil pásmom ľudových scénok a piesní v jelšavskom nárečí.
V kultúrnom vstupe sme prítomným ponúkli i hudobno-zábavný program populárnych pesničiek a nestarnúcich šlágrov s názvom „Repete návraty“. Medzi  účinkujúcimi  bol  spevák a známa osobnosť kultúrneho života Dušan Grúň so zamatovým hlasom a nádhernými  a nezabudnuteľnými melódiami Starý rodný dom, Elena, Plavovláska, Butterfly, Ružička ruža. Charizmatická Lýdia Volejníčková s charakteristicky zafarbeným  hlasom  zaspievala  rytmické a svieže piesne so španielskym či latinskoamerickým nádychom Corrida, Viva Espaňa, ako i pomalé rytmické melódie Keď si sám, Anjel, Životom sám si šiel a iné.  Krásnym  hlasom  upútal  i Martin  Jakubec, umelec vyznačujúci sa srdečnosťou a šarmom. V jeho podaní zazneli skladby Slovenské mamky, To sólo patrí nám, Rodný môj kraj, Biele margaréty a iné. Pri ich počúvaní si naši seniori zaspomínali na roky svojej mladosti. Dlhotrvajúcim potleskom si vyžiadali i prídavok, čo značilo, že program a vystúpenie sa im páčili. 
Text: V.S., foto: A.S.

{gallery}kultura/jelsava/jds/okt{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3794 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!