Vytlačiť túto stránku
piatok, 27 jún 2014 12:57

Tri zaujímavé dni plné zábavy, oddychu a bohatého programu v Revúcej

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra DMR-167aPočas troch letných dní, 20. až 22. júna 2014 sa na námestí pred budovou „Kohút“ v Revúcej uskutočnil XIII. ročník Dní mesta Revúca, ktoré zorganizovalo Mesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko v Revúcej. 
Boli to tri zaujímavé dni plné zábavy, oddychu a bohatého programu. 
Po slávnostnom otvorení, ktoré bolo v piatok o 9:00 hod., sa na tribúne predstavili deti z materských a základných škôl, Základnej umeleckej školy v Revúcej a tanečného klubu HAPPY DANCE. Po detských vystúpeniach nám zarapovali Dr. REAL a RAVEN, a po nich si prišli na svoje priaznivci folklóru v podaní detského folklórneho súboru LYKOVČEK a Folklórnej skupiny REVÚŠKA z Revúčky. O 18:00 hodine prebiehalo v Mestskom dome kultúry už tradičné OCEŇOVANIE OSOBNOSTÍ MESTA REVÚCA, pri ktorého príležitosti sa ľudom, ktorí sa významnou mierou pričinili o rozvoj a šírenie dobrého mena Revúcej, udelili najvýznamnejšie ocenenia mesta. Súčasťou tohto oceňovania bol aj koncert pop operného tria LA GIOIA. V neskorších večerných hodinách už tribúna patrila skupinám ALL IN BAND a METALENA.

 

V sobotu sa na námestí v dopoludňajších hodinách o pestrý kultúrny program postaral spevokol ÚSVIT pri ZO JDS v Revúcej a spevokol SPOD KOHÚTA. 11:00 hodine sa začal II. ročník MEMORIÁLU JOZEFA MERIAČA. O 18:00 hod. sa v Mestskom Dome kultúry konal muzikálový príbeh z americkej ulice CHAINS v podaní Základnej umeleckej školy v Revúcej. Nechýbali ani vystúpenia rómskych tanečníkov a spevákov – OHNIVÁ RUŽA, TERNE ČAVE PROMENT a ŠUKÁR ČAJA a tiež hlavný večerný program - koncerty slovenských populárnych hudobných skupín ALTERNATIWE, SČAMBA, HELENINE OČI, ROCK REUNION, KALI a PETER PANN.

Dni mesta nám v nedeľu uzavrel ekumenický duchovný a hudobný program „ABY VŠETCI JEDNO BOLI“, ktorý sa uskutočnil v MsDK v Revúcej. 
Tieto dni boli bohaté nielen na kultúrny program, ale aj na tieto sprievodné akcie: atletická olympiáda, súťaž v silovom viacboji, futbalový a tenisový turnaj, prezentácie policajného a hasičského záchranného zboru, 1. revúcka pivárska burza, ponuka gemerských špecialít SSOŠ, výstavy výtvarných prác umeleckých škôl a výstava fotografií zo života MsDK v Revúcej pri príležitosti jeho 50 výročia. 

Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí nám na toto podujatie finančne prispeli, ďalej účinkujúcim, vďaka ktorým boli tieto Dni mesta bohaté a pestré a v neposlednom rade aj všetkým návštevníkom, ktorí vytvorili naozaj úžasnú a skvelú atmosféru! 
Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Dní mesta Revúca. 
Mgr. Martina Urbanová

Fotografie: Peter Poboček

 

 

Čítať 4122 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:54