Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 25 jún 2015 15:39

Tri zaujímavé dni plné zábavy, oddychu a bohatého programu v Revúcej

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra tr dni 1aPočas troch letných dní, 19. až 21. júna 2015 sa na námestí pred budovou „Kohút“ v Revúcej uskutočnil 19. ročník Dní mesta Revúca, ktoré zorganizovalo Mesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko v Revúcej. 
Boli to tri zaujímavé dni plné zábavy, oddychu a bohatého programu. 
V piatok sa po otvorení podujatia primátorkou mesta Evou Cireňovou, so svojim programom na tribúne postupne predstavovali deti z materských a základných škôl, zo Základnej umeleckej školy a tanečného štúdia Happy dance. O 17:00 hodine sa konalo v Mestskom dome kultúry už tradičné OCEŇOVANIE OSOBNOSTÍ MESTA REVÚCA, pri ktorého príležitosti sa ľudom, ktorí sa významnou mierou pričinili o rozvoj a šírenie dobrého mena Revúcej, udelili najvýznamnejšie ocenenia mesta. Súčasťou tohto oceňovania bol aj koncert hudobnej legendy Pavla Hammela. V závere piatkového večera sa o zábavu postarali miestne skupiny Quoli čomu?, Pseudosapiens, Metaléna a rožňavská rocková skupina Sexit.  
Sobotné dopoludnie patrilo ľudovej hudbe, najprv vystúpil Detský folklórny súbor Lykovček, potom spevokol Úsvit pri ZO JDS, po ktorom nasledoval 3. ročník festivalu dychovej hudby - Memoriál

Jozefa Meriača. O 13:00 vystúpil fujarista Tomáš Vaculčiak, potom folklórna skupina „Revúška“ a folklórna spevácka skupina „Spod Kohúta“ Revúčka - Muránska Zdychava. V popoludňajších hodinách nám zahrali a zaspievali rómske tanečné a spevácke skupiny. O 16:00 divákom svoj talent predviedla Lenka Slamčíková. Večer na námestí prebiehal hlavný program - koncerty slovenských populárnych hudobných skupín Komajota, Hrdza a hlavná hviezda večera Adam Ďurica. 

Dni mesta nám v nedeľu uzavreli ekumenické služby Božie, ktoré sa uskutočnili v MsDK v Revúcej.
Tieto mestské oslavy boli bohaté nielen na kultúrny program a jarmočné stánky, ale aj na sprievodné akcie. V piatok sa v areáli ZŠ na Hviezdoslavovej ulici konala Atletická olympiáda Kalokagatia (súťaž v ľahkej atletike), prezentácia ukážok práce policajných psov a psovodov, žiaci a učitelia Súkromnej strednej odbornej školy ponúkali pred svojou budovou gemerské a iné krajové špeciality a v Dome športu sa uskutočnila súťaž v silovom viacboji pre kategóriu juniori a dorastenci.
V sobotu prebiehala v areáli ZŠ na Hviezdoslavovej ulici prezentácia práce Hasičského a záchranného zboru a požiarnej techniky. Na tenisový areál pri futbalovom štadióne ste mohli prísť v sobotu aj v nedeľu povzbudiť žiakov a dorastencov, ktorí sa zúčastnili tenisového turnaja v dvojhre a v štvorhre.
Počas Dní mesta nechýbali ani výstavy výtvarných prác umeleckých škôl a do 10. júla sa môžete prísť do výstavnej siene Mestského Domu kultúry pokochať aj výstavou členov výtvarného klubu Plánka – Revúcky salón.
Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí nám na toto podujatie finančne prispeli, ďalej účinkujúcim, vďaka ktorým boli tieto Dni mesta bohaté a pestré a v neposlednom rade aj všetkým návštevníkom, ktorí vytvorili naozaj úžasnú a skvelú atmosféru!
Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Dní mesta Revúca.
Martina Urbanová, fotografie Peter Poboček

[cincopa AALAXqcf-TXz]

 

Čítať 1323 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:54