×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/revuca/kohut
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/revuca/kohut
Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 05 júl 2012 17:17

V centre Revúcej horí KOHÚT - historická budova Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V centre Revúcej v týchto chvíľach horí historická budova, pričom v plameňoch je celá jej horná časť. V budove sa nachádzajú aj súkromné kancelárie. Na mieste zasahuje približne 30 hasičov a 11 kusov zásahovej techniky. TASR o tom informoval Erik Piater, hovorca krajských hasičov v Banskej Bystrici.
Pri požiari sa nadýchalo splodín niekoľko hasičov. Traja boli ošetrení na mieste, jeden bol podľa hovorcu prevezený do nemocnice. Nik iný by nemal byť pri požiari zranený. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.
Na mieste sa nachádza aj primátorka Eva Cireňová. Podľa jej slov je historická hodnota budovy nevyčísliteľná.

Vlastníkom budovy historického hotela z roku 1875 je akciová spoločnosť Slovmag Lubeník. V meste Revúca to boli najreprezentatívnejšie priestory. Celá budova v centre bola kompletne zrekonštruovaná. Jej priestory využívali aj podnikatelia, mali tu administratívne sídla. Na jeseň plánovali v budove privítať aj prezidenta SR Ivana Gašparoviča. "Je to katastrofa pre celé naše mesto, pretože to boli najreprezentatívnejšie priestory. Časť osláv výročia Prvého slovenského gymnázia sme chceli sústrediť práve v jej priestoroch," skonštatovala primátorka Revúcej Eva Cireňová.

Fotografie stránke Maj Gemer poskytol Ján Bendo.

{jcomments on}

 

{gallery}obsah/revuca/kohut{/gallery}


 
 
Čítať 3774 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:56