×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/muzeum/110
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/muzeum/110
Vytlačiť túto stránku
streda, 16 september 2015 15:36

V Športovej hale v Rožňave sa uskutoční Turnaj tímov v integrovanej bocci

Napísal(a) Mgr. Ondrej Bašták Ďurán
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv turnaj bocciaDňa 18.9.2015 sa v Športovej hale v Rožňave uskutoční Turnaj tímov v integrovanej bocci. Hlavným organizátorom turnaja je Dom Matice slovenskej v Rožňave. Turnaj organizuje v spolupráci s Mestom Rožňava, ktoré je aj hlavným sponzorom turnaja a firmou BASHTO, ktorá sa špecializuje na komplexný servis v hre boccia. Boccia je paralympijská disciplína určená primárne pre ťažko telesne postihnutých hráčov, ktorej integrovaná podoba je vhodná pre všetkých bez rozdielu zdravotného postihnutia. Boccia vychádza z petangu a jej základným princípom je hádzanie loptičiek na cieľ. 
Turnaj tímov v integrovanej boccii v Rožňave sa uskutočňuje už druhý rok, pričom v tomto roku sa rozšíril aj o medzinárodnú účasť. 
Turnaja sa zúčastní 21 tímov z: Rožňavy (Katolícka charita, Červený kríž, DSS Jasanima a Amália, ŠZŠ Zeleného stromu, DSS Subsídium, individuálni hráči), Dobšinej (ŠZŠ),
Prešova (o. z. ZOM Prešov), Michaloviec (DSS Integra), Turia (DSS TAU Turie, Žilina),
Dolného Kubína (DSS Dolný Kubín), Ružomberka (DSS Trojlístok), Poľska (Prometeus Konopiska). 

Tímy pozostávajú z troch hráčov. Sú rozlosované do 7 základných skupín po 3 tímoch, v ktorých hrá každý s každým, do štvrťfinále postupuje 8 tímov, finálové zápasy sa hrajú vyraďovacím systémom.
Turnaj začína o 9:00 a predpokladaný čas ukončenia je 15:00. Mesto Rožňava podporilo turnaj finančnou dotáciou z rozpočtu mesta. Dom Matice slovenskej v spolupráci s BASHTO zabezpečil pre športovú halu nájazdové plošiny pre vozíčkarov, čím sa Športová hala stala plne bezbariérovou. Plošiny zostanú v ŠH natrvalo.
Mgr. Ondrej Bašták Ďurán

Turnaj tímov v integrovanej bocci Rožňava 2015

Zoznam tímov a hráčov, harmonogram, výsledky

Čítať 2523 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:01