Vytlačiť túto stránku
utorok, 22 marec 2011 10:46

Vráťme sa ešte k Valentínskemu dňu, ktorý sa stáva tradíciou aj u nás v Jelšave Doporučený

Napísal(a) Mgr. Eva Čarná + GJ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Sviatok všetkých zamilovaných sa 14.  februára slávi už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta.  V deň svätého Valentína sa zamilovaní obdarúvajú valentínkami a ďalšími romantickými darčekmi, aby vyjadrili hĺbku svojich ľúbostných  citov. Tento  sviatok má  v  sebe  veľké  čaro a  aspoň kúsok z jeho posolstva by mal byť v každom dni počas celého roka.
Aj v našom meste Jelšava sme  sa  chopili tejto tradície  a presne  na  deň sv.  Valentína  sme pre  všetkých  zamilovaných  pripravili  púšťanie  valentínskych  balónov  šťastia.     
Obyvatelia  mesta  sa  začali  schádzať  na  parkovisko  pred mestským

futbalovým štadiónom okolo 18-tej hodiny, kde sme každému prichádzajúcemu páru darovali balón. Veľké červené srdcia  žiarili  v tme  a po    zamilovaných  pohľadoch  šťastných dvojíc sa so zvereným túžobným prianím a tajomstvom vzniesli k oblohe. 
GJ

Valentínska party v znamení červenej farby   

Zaľúbená milión citov v sebe skrývam            
všetko k tebe vo veršoch odkrývam
ľútosť, lásku, cit, nehu, 
to všetko za veľkú cenu...   

Keďže  to bola Valentínska party a červená  farba je symbolom  lásky a každý vie o čom  je reč, vyjadrili sme svoju lásku k najbližším, ale aj k sebe navzájom kúskom červeného alebo ružového oblečenia.   
Žiaci druhého stupňa našej základnej školy v Jelšave, ktorí navštevujú hodiny anglického jazyka, sa mohli vo februári zúčastniť na príprave a organizácii  tejto zaujímavej oslavy dňa všetkých zaľúbených.  V poobedňajších  hodinách  sme  sa  spoločne  zišli v jednej  z  telocviční,  ktorú  sme  si  dopredu  pekne  vyzdobili symbolmi  spojenými  s týmto  sviatkom  -  srdiečkami  ,Amormi s lukmi a šípmi  lásky,  ružami a plyšovými macíkmi. Pri  tónoch obľúbenej hudby našich detí sme si zatancovali a vybláznili sa na diskotéke. 
Zábava bola veľmi dobrá a všetci sme ku koncu  ľutovali, že sa už musíme rozísť. Po tejto dobrej skúsenosti si podobné tanečné  zaľúbené  popoludnie  určite  zopakujeme  aj  v budúcom školskom roku.
Mgr. Eva Čarná

{jcomments on}

Čítať 2906 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:04