×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vianoce/clehota/11
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/clehota/seniori
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vianoce/clehota/11
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/clehota/seniori
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 19 december 2011 21:02

X. ročník Vianočných pastorále sa uskutočnil v evanjelickom kostole v Čiernej Lehote Doporučený

Napísal(a) Ing. Darina Figúrová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Čas sviatočný sa blíži, z našich domovov už dýcha nielen vianočná atmosféra, ale tiež nekonečné upratovanie a zhon za nákupmi prekvapení - darčekov. Je sobota 17.12.2011 popoludní. Chrám Boží v Čiernej Lehote sa rozozvučí vianočnými  koledami. Zavriem oči a započúvam sa do ľúbozvučných tónov a do jemných slov piesní. Na chvíľu si želám, aby sa ma predvianočný zhon a náhlenie netýkali, želám si, aby som bola malým dievčatkom s bezstarostným detstvom, ktoré verí, že darčeky nosí Ježiško. Chcem držať teplú a láskavú maminu dlaň, počuť vzdialený cingot zvončekov a s nedočkavosťou dieťaťa  hľadať pod stromčekom svoj vytúžený darček. Prajem si, aby sa vrátilo neopakovateľné čaro

Vianoc, kedy sa z éteru neozývala donekonečna Merry Christmas, ale nádherná pieseň Narodil sa Kristus Pán, veseľme sa... A tu zrazu znie chrámom  ... z ruže kvet vykvitol nám, radujme sa – koleda nášho detstva.
Čaro Vianoc, plamienok sviečok,  orgán vyludzuje Tichú noc a ja, ako všetci ostatní, som šťastná  a spokojná,  tíško spievam najkrajšiu vianočnú pieseň.
Koleda zrazu naberá na intenzite, keďže spievajú  všetky zúčastnené zbory a spevácke skupiny z celej štítnickej doliny  - zo Štítnika, Ochtinej, Rochoviec, tiež v hojnom zastúpení zo Slavošoviec a z Čiernej Lehoty.
Jubilejný X. ročník Vianočných pastorále sa uskutočnil v Čiernej Lehote vďaka starostke obce Ing. Ivete Potočnej a Obecnému zastupiteľstvu, ktorí  presvedčili občanov obce a ECAV zbor, že škoda by bolo, keby táto krásna tradícia zanikla.
Vo vianočne  vyzdobenom kultúrnom dome čakalo účinkujúcich a hostí, aj v čase nedostatku finančných prostriedkov, malé pohostenie, ktoré pripravili miestne ženy  a domáce zákusky a koláče, ktoré napiekli šikovné gazdinky z Čiernej Lehoty.
Celé podujatie bolo precítené obyčajnou ľudskou láskou, porozumením a radosťou zo vzájomných stretnutí. Účinkujúci si úprimne želali  nielen krásne, spokojné  a najkrajšie Vianoce, ale možnosť stretnúť sa o rok na XI. ročníku tohto podujatia.
V mene účinkujúcich ďakujeme starostke obce a Obecnému zastupiteľstvu v Čiernej Lehote, GOS v Rožňave, Mikroregiónu Štítnická dolina, ECAV v Čiernej Lehote, MO MS a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k zdarnému priebehu tohto podujatia.  
Naše poďakovanie patrí aj pani farárke Mgr. Lýdii Naďovej zo Slavošoviec za krásne kresťanské sprievodné slovo.
Šťastné a veselé!
V mene všetkých účinkujúcich 
FS Lehoťanka a Ing. Darina Figúrová
Foto: Bibiana Bystrenová
Mgr. Michal Terrai


{gallery}kultura/vianoce/clehota/11{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3788 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:05