sobota, 19 december 2015 11:41

Víťazstvo v VII. ročníku memoriálu maršála Malinovského v streľbe zo vzduchovky patrí Gymnáziu v Tornali

Napísal(a) JUDr. Jozef Pupala
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

malinovsky IMG 6323 2aDňa 17.12.2015 v telocvični Reedukačného centra v Tornali sa uskutočnil už tradičný v poradí VII. ročník memoriálu maršála ZSSR Rodiona Jakovleviča Malinovského v streleckej súťaži zo vzduchovky. Súťaž organizovala ZO SZPB v spolupráci z Mestským úradom v Tornali a vedením reedukačného centra. Do súťaže boli zapojené trojčlenné družstvá základných a stredných škôl v meste Tornala a družstvo reedukačného centra. Preteky slávnostne otvoril predseda ZO SZPB v Tornali PeaDr. Marian Zelina.

Základná škola P. J. Šafárika s vyučovacím slovenským jazykom a gymnázium vyslali na štart dokonca po dve družstvá. Súťažili trojčlenné družstvá s tromi skúšobnými výstrelmi a dvakrát po päť súťažných výstrelov.

Zo 7 štartujúcich družstiev zvíťazilo prvé družstvo Gymnázia v Tornali so ziskom 239 bodov z 300 možných. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo z reedukačného centra so ziskom 234 bodov na na 3 mieste družstvo ZŠ s vyučovacím maďarským jazykom.
Súťaž jednotlivcov vyhral študent vížaného družstva z gymnázia Kusza Otto so ziskom 91 bodov zo 100, druhý skončil Tamáš Michal a Savasi Lukáš z družstva Reedukačného centra Tornaľa s nástrelom zhodných 83 bodov. O poradí rozhodli súťažiaci v rozstrele.

Pred vyhodnotením súťaže účastníkov pretekov a hostí oboznámil o životopise maršála ZSSR R. J. Malinovského predseda HdoKo ObV SZPB v Rim. Sobote JUDr. Jozef Pupala. Okrem vecných hodnotných cien, ktoré venovala primátorka mesta Tornala Mgr. Anna Szegedy a ZO SZPB Tornaľa, každý štartujúci obdržal od redakcie BOJOVNÍKA ročenku 2015 a 2016, v ktorých si o sebe môžu prečítať súťažiaci z minulých dvoch ročníkov. 

Víťaznému družstvu bol putovný pohár odovzdaný počas kladenia vencov k pomníku osloboditeľov mesta Tornaľa, vojakom Červenej armády počas pietneho aktu kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia oslobodenia mesta Tornaľa, ktoré sa uskutočnilo dňa 18.12.2015 za účasti zástupcov Ruského veľvyslanectva v Slovenskej republike pod vedením Miachajla MACHEKINA.
Účastníkov pretekov prišiel pozdraviť osobne ešte žijúci účastník protifašistického odboja pán Artúr Szobonyia, ktorý sa zúčastnil aj odovzdávania putovného pohára pred pamätným reliefom maršála Malinovského na budove na Letnej ulici, kde mal ako veliteľ 2. UKF štáb v dobe od 20.12.1944 do 15.1.1945.

Za kvalitnú prípravu, priebeh a občerstvenie pre účastníkov preteku patrí poďakovanie hlavným usporiadateľom Mgr. Jozefovi Hrubejovi, Alexandrovi Bockovi a Štefanovi Puškášovi.
JUDr. Jozef Pupala

 

Čítať 5477 krát Naposledy zmenené sobota, 19 december 2015 12:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!