piatok, 15 január 2016 20:31

Novoročné zmeny v dennom stacionári v Rakovnici

Napísal(a) Viktória Hegedűsová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rak sen DSC05902 1aMotto: „Spôsob, akým žijeme naše dni, je spôsob, akým žijeme naše životy.“

Dovoľte mi, aby som sa Vám mohla predstaviť. Moje meno je Mgr. Viktória Hegedűsová. Pochádzam z Rožňavy. Okrem rodičov mám aj jedného staršieho brata. Vyštudovala som II. stupeň vysokoškolského vzdelania, odbor sociálna práca. Odbor

som si zvolila preto, že mám rada seniorov, rada s nimi pracujem. Počas študijného odboru som sa zúčastňovala rôznych dobrovoľníckych činností, charitatívnych akcií. Som vždy plná energie a rada vyžarujem do svojho okolia pozitívny prístup k životu.

Nebojím sa nových úloh, prekážok, ani očakávaní a mám rada výzvy. Rada pomáham iným ľuďom, kto to potrebujú a som šťastná pri pohľade na to, že v mojej práci sa odráža to, čo som sa naučila. Aj malý úspech je pre mňa úspechom. Snažím sa žiť vedome a nepodľahnúť únave každodenného života. Stále sa mením spolu s neustále sa meniacim životom, som prirodzená a úprimná.

Funkciu sociálnej pracovníčky v dennom stacionári v Rakovnici som prevzala po Bc. Zuzane Benedikovej. Nadviazala som na jej doterajšiu úspešnú prácu so seniormi, na osvedčené metódy práce a vniesla som nové oživujúce, motivujúce prvky. Popri každodennej práci v zariadení je mom prvoradým cieľom robiť pobyt seniorov v stacionári zaujímavý, prínosný, relaxačný a hlavne prospešný. Hlavným cieľom mojej pôsobnosti v dennom stacionári bude viesť každodenné aktivity pre seniorov a snažiť sa, aby ich životy boli plné radosti a ich voľnočasové aktivity prospešne vyplnené.  

Môj prvý kontakt s klientmi sa konal dňa 7. januára 2016 (štvrtok) pod názvom „Novoročné posedenie“, ktoré bolo zamerané na spoznávanie sa so zúčastnenými seniormi. Dôležitosť kladiem na komunikáciu medzi seniormi a mnou. Mnohokrát práve komunikácia je to, čo mnohým ľuďom chýba. Ako je už zvykom, na Nový rok sa prednáša príhovor, kde sa praje všetko dobré. Aj ja, ako sociálna pracovníčka v dennom stacionári, som zaželala všetkým zúčastneným seniorom veľa zdravia, šťastia, lásky, harmónie a pohody v rodinách, veľa úspechov v nasledujúcom roku a veľa úspešných stretnutí. Po príhovore nasledovala prezentácia na tému „Novoročné tradície a zvyklosti“. Pripravená prezentácia mala veľký úspech. Všetci zúčastnení seniori si radi pospomínali na mládežnícke časy a takisto si navzájom porovnávali aké zvyklosti sa uskutočňovali vtedy a teraz.

Po prezentácii si seniori pochutnali na výbornom obede a koláči, ktoré si veľmi pochvaľovali. Po obede sa podávala káva a seniori ešte viedli rôzne diskusie, cítili sa veľmi dobre. Každý klient denného stacionára odchádzal s úsmevom na tvári a s dobrým pocitom na srdci. Potešujúce pre mňa je to, že každý klient si veľmi pochvaľoval novoročné posedenie, o čom svedčí aj fotografická dokumentácia a vyjadrenia zúčastnených seniorov. Pozitívne vyjadrenia ma napĺňajú pozitívnou energiou.

Za úspešnú doterajšiu činnosť chcem poďakovať Obecnému úradu v Rakovnici a takisto aj starostovi obce a pani Zuzke Hencelovej. Ich ústretovosť, pomoc v každej oblasti a hlavne spolupráca nám pomáha spĺňať stanovené ciele – dosahovať spokojnosť klientov, dodržiavať chod denného stacionára a vyčarovať úsmev na spokojných tvárach klientov. 

Mgr. Viktória Hegedűsová

Fotografie: Dr. Jozef Sabo

 

 

Čítať 6556 krát Naposledy zmenené nedeľa, 24 január 2016 21:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!