štvrtok, 09 jún 2016 20:30

V Cirkevnom zbore Evanjelickej cirkvi a. v. v Rožňavskom Bystrom prijali nových a oslávili jubilujúcich konfirmandov

Napísal(a) Marta Lajčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dve milé udalosti sa v uplynulých dňoch udiali v Cirkevnom zbore Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku v Rožňavskom Bystrom. Najprv v 1. nedeľu po Svätej Trojici - 29. mája 2016 bola konfirmácia piatich mladých ľudí, kedy slávnostne potvrdili svoju krstnú zmluvu v miestnom evanjelickom kostole a to: Ján Ertl, Peter Holmok, Patrik Kaššai, Dominika Koštialová a Paula Urbanová. 

Slávnosti sa zúčastnil aj bývalý zborový pán farár Mgr. Peter Székely a administrátor zboru Mgr. Ján Gdovin. Spolu s domácou pani kaplánkou Mgr. Zuzanou Polákovou požehnali mladým ľuďom a prislúžená im bola po prvýkrát sviatosť Večere Pánovej. Kostol bol po dlhom čase plný, všetci mali radosť.

Druhá udalosť bola v 2. nedeľu po Svätej Trojici - 5. júna 2016, keď za hlaholu bystranských kostolných zvonov vchádzali do chrámu jubilujúci konfirmandi, ktorí sa zišli - jedni po 60 rokoch a mladší po 50 rokoch, tiež na slávnostých službách Božích. Slovom Božím poslúžil ThDr. Jerguš Olejár PhD., administrátor seniora Gemerského seniorátu. Stretnutie bolo radostné a úprimné, zišli sa takto spolu, aby si zaspomínali na svoje mladé letá, ale i na tých, ktorí už sú v milosti Božej. Kostol bol znova plný, lebo prišli aj ich rodinní príslušníci aj z okolitých obcí (z Rakovnice, Rudnej, Honiec, Rožňavy). Po skončení slávnosti sa konalo pohostenie - slávnostný obed a posedenie pri napečených domácich koláčoch a káve.

Konfirmadi, ktorí boli konfirmovaní v r. 1956: Ján Dávid u Grendu, Ján Dovec, Milan Padlák, Ján Stremeň, Ján Tomko, Martin Polomský, Ján Dávid, Ladislav Rudnay, Ondrej Kožár, Dušan Sekerka, Adela Račková, Zuzana Gajdošová, Mária Tomková, Žofia Gajdošová, Zuzana Dorkinová. Mária Gallová, Ján Benko, Ondrej Gallo, Ladislav Lindák, Ján Kožár, Mária Kravecová. Vtedy ich bolo ich spolu 21, ale teraz prišli iba 6-ti, lebo zdravotné problémy už majú viacerí.

Konfirmandi, ktorí boli konfirmovaní r. 1966: Jarmila Dobošová, Oľga Dobošová, Magda Molnárová, Ivan Čapo, Peter Gajdoš, Miroslav Pástor, Ondrej Uhrin, Peter Ujházy, Darina Bradáčová, Marta Dávidová, Zuzana Fábianová, Katarína Lindáková, Marta Prokopová, Vladimír Bradáč, Viliam Bradáč, Vladimír Genči, Ladislav Lorinc, Milan Pástor (18 konfirmandov). Pozvanie z nich prijali 12-ti.

Marta Lajčáková

Foto: autorka textu + Ing. Peter Urban

 

 

Čítať 8535 krát Naposledy zmenené piatok, 10 jún 2016 09:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!