Vytlačiť túto stránku
pondelok, 20 jún 2016 20:32

Počas Dní mesta Revúca to dva dni naozaj "vrelo"

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Počas dvoch letných dní, 17. až 18. júna 2016 sa na námestí pred budovou „Kohút“ v Revúcej uskutočnil 20. ročník Dní mesta Revúca, ktoré zorganizovalo Mesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko v Revúcej. Boli to dva slnečné, horúce a zaujímavé dni plné zábavy, oddychu a bohatého programu. 
V piatok sa po otvorení podujatia so svojim programom na tribúne postupne predstavovali deti z materských a základných škôl,

zo Základnej umeleckej školy, z Centra voľného času, z DFS Lykovček a tanečného štúdia Happy dance.
O 17:00 hodine sa konalo v Mestskom dome kultúry už tradičné OCEŇOVANIE OSOBNOSTÍ MESTA REVÚCA, pri ktorého príležitosti sa ľudom, ktorí sa významnou mierou pričinili o rozvoj a šírenie dobrého mena Revúcej, udelili najvýznamnejšie ocenenia mesta. Súčasťou tohto oceňovania bola aj pianoshow klaviristu Jozefa Hollého. V závere piatkového večera sa o zábavu postarali miestne skupiny SGT Dr. Real & Raven, Quoli čomu?, Pseudosapiens, All in Band a kapela ELÁN TRIBUTE.

Sobotné dopoludnie patrilo rómskym skupinám. O 15:30 vystúpil fujarista Tomáš Vaculčiak, potom novovzniknutý FS Lykovec, ktorý mal na Dňoch mesta premiéru, folklórna spevácka skupina „Spod Kohúta“ Revúčka - Muránska Zdychava a folklórna skupina „Revúška“ z Revúčky. O 19:00 divákom svoj tanečný talent predviedol LACI STRIKE so skupinou STREET DANCE ACADEMY, po ňom zaspievala DOMINIKA MIRGOVÁ a skupina LE PAYACO. Dni mesta nám v nedeľu uzavreli ekumenické služby Božie, ktoré sa uskutočnili o 15:00 v MsDK v Revúcej.
Tieto mestské oslavy boli bohaté nielen na kultúrny program a jarmočné stánky, ale aj na sprievodné akcie. V piatok sa v areáli ZŠ na Hviezdoslavovej ulici konala Atletická olympiáda Kalokagatia (súťaž v ľahkej atletike) a popoludní prezentácia ukážok práce policajných psov a psovodov.
V sobotu žiaci a učitelia Súkromnej strednej odbornej školy ponúkali pred svojou budovou svoje špeciality na Gastro festivale. Na tenisový areál pri futbalovom štadióne ste mohli prísť povzbudiť deti a mládež, ktorí sa zúčastnili tenisového turnaja v dvojhre. V areáli ZŠ na Hviezdoslavovej ulici prebiehala prezentácia práce Hasičského a záchranného zboru a požiarnej techniky.
Počas Dní mesta nechýbali ani výstavy výtvarných prác umeleckých škôl a do 10. júla sa môžete prísť do výstavnej siene Mestského Domu kultúry pokochať aj výstavou členov výtvarného klubu Plánka – Revúcky salón.
Mgr. Martina Urbanová

Fotoreportáž Petra Pobočeka

 

Čítať 4968 krát Naposledy zmenené piatok, 08 júl 2016 11:30