Vytlačiť túto stránku
streda, 01 september 2021 13:09

V rámci výročia SNP odhalili informačno-turistickú tabuľu o druhej svetovej vojne v Gemerskej Polome Doporučený

Napísal(a) MG mž
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„V piatok 27.8.2021 si pripomínali obyvatelia Gemerskej Polomy historické udalosti spred 77 rokov. Najprv o 12-tej hodine pietnou spomienkou a kladením vencov pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania. Vence položili k pomníku padlých hrdinov na Námestí SNP, na Krutákovej a na Flôse. Súčasťou pietnej spomienky bolo aj odhalenie informačno-turistickej tabule pred Obecným úradom Druhá svetová vojna v Gemerskej Polome.

V sobotu 28.8.2021 mladý študent obce Samuel Sebastián Očkaík predstavil svoju prezentáciu o živote v Polome počas druhej svetovej vojny. Obdivuhodný záujem mladého muža o históriu nielen svojej rodnej obce, ale aj o dianí na Slovensku prierezom storočí.“ Napísala nám o tom tajomníčka OblO SZPB v Rožňave pani Mária Žolnová, ktorá priložila k tejto informácii i niekoľko fotografií.

O rozhľade S. Očkaíka sa mnohí aktéri tejto prezentácie vyslovovali veľmi pozitívne. Napríklad Milan Malček na facebooku napísal: „Takýchto šikovných ľudí, ktorí poznajú históriu svojho národa neoklamú takzvaní prevracači historických udalostí. Poďakovanie patrí nielen rodičom, ale aj pedagógom, ktorí vychovali takého skvelého človeka.“

 MG od-mž

Čítať 1066 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 september 2021 10:18