Vytlačiť túto stránku
piatok, 24 marec 2017 09:42

Zvieratká z abecedy je názov novej knihy básničiek pre malé deti

Napísal(a) Marta Mikitová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Zvieratká z abecedy je názov novej knihy básničiek pre malé deti od 4 rokov, ktorú vo vydavateľstve Ikar v Bratislave, v edícii Stonožka, vydala Ivona Ďuričová, rodáčka z Rožňavského Bystrého. Kniha je plná milých, veselých a vtipných básničiek, invenčných nápadov a originálnych myšlienok. Ľahko zapamätateľné básne majú po 8 veršov a v každom písmene abecedy sa ukrýva nejaké zvieratko známe z našej prírody (baranček, diviačik, jazvec, líštička, šteniatko, veverička...), ale aj menej známe

z ďalekých krajov, ktoré sa deti ešte len učia spoznávať (aligátor, cikáda, emu, koala, raja, uškatec...). Každé zvieratko, keďže sa deti zároveň učia aj abecedu, má nielen zvýraznené svoje prvé písmeno, ale aj interaktívny riadok, do ktorého si podľa napísanej predlohy môžu skúšať svoje písomné zručnosti. Na konci knižky sa všetky zvieratká ukryli do hádaniek, kto v nich zvieratká objaví, bude dobrý kamarát aj s abecedou. Knihu ilustroval Adrián Macho krásnymi obrázkami, umocňujúcimi zážitok z prečítaného.
Ivone Ďuričovej dosiaľ (okrem troch zbierok poézie pre dospelých) už vyšli 3 knihy detských básničiek. Odporúčame prečítať si aj tie, určite potešia všetky deti.
Marta Mikitová
marec 2017

 

 

Čítať 2339 krát Naposledy zmenené piatok, 24 marec 2017 09:56