×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/priroda/obloha
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/priroda/obloha
Vytlačiť túto stránku
streda, 23 máj 2012 10:23

Obloha a mraky fascinovali ľudí nielen v minulosti, ale aj dnes Doporučený

Napísal(a) Dr. Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zraky ľudí sa veľmi často obracajú k oblohe. Pozorujú mračná, ich tvar, veľkosť, farbu. Často sledujú ako vyzerajú ráno pri východe slnka, alebo večer pri jeho zapadaní. Po stáročia sledovania na základe určitých javov predpovedajú počasie.
Obloha a mraky fascinovali ľudí nielen v minulosti, ale aj dnes. Je zaujímavé sedieť na lavičke a pozerať sa na oblohu a mraky. Občas je dobré urobiť aj zopár záberov. Či je mrak sivý, tmavý, biely, alebo rôzne sfarbený (najmä ráno a večer), vždy je to zaujímavé. I taký dažďový mrak, ktorý pláva po oblohe má svoje čaro i veľa toho napovie.
Pri troche fantázii máme možnosť vidieť čokoľvek na oblohe. Občas sa

zjavia rovné hrubé čiary, alebo v tvare písmena x, prípadne kríža. Poverčivý ľudia by hneď poukazovali na znamenia. Vykladali to podľa seba. Dnes je možné všetko vedecky vysvetliť a pochopiť proces tvorby i zániku mračien.
Text a foto: Dr. Sabo

{gallery}priroda/obloha{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2397 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:33