utorok, 26 jún 2018 22:05

Ahoj, Bratislava! Doporučený

Napísal(a) I. Špaldová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pomaly sa blíži koniec školského roka. Pre deviatakov tento školský rok, tak ako každý, končí prijatím na strednú školu. Aj deviataci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej si uvedomili, že čas, ktorý spolu trávia, sa im už nenávratne kráti a chceli by posledné spoločné dni prežiť výnimočne. Rozhodli sa pre Bratislavu. Príjemným spestrením im boli aj Zocháči z ôsmeho ročníka, ktorí v piatok 22.6.2018 neváhali ísť s nimi. Prvou zastávkou bola televízia Markíza. Sledovanie televízie je ich každodennou súčasťou, a preto využili jedinečnú príležitosť dostať sa priamo do centra TV Markíza. Zoznámili sa s technikou a štúdiami. Na chvíľu sa zo Zocháčov stali moderátori spravodajstva, Reflexu, ba dokonca Telerána. Naviac pri našej návšteve sme stretli aj nám známe osobnosti, ktoré poznáme z obrazovky. Prejsť sa po štúdiách, dostať sa do

strižní, vyskúšať si to za kamerou, nahliadnuť do redakcie, či maskérne, to všetko mohli naši Zocháči vidieť. Najväčšiu radosť však mali zo stretnutia s redaktormi. Odchádzali s kopou zážitkov, fotiek a krásnych spomienok.

Druhou zastávkou bola Národná rada SR. Zocháči sa oboznámili s históriou vzniku NR, spoznali štátne symboly, prehliadli si obrazy akad. maliara Brunovského. V zasadacej sále parlamentu sa dozvedeli o činnosti poslancov. Členovia parlamentu nemali v tento deň zasadnutie, ale Zocháčov pozdravil poslanec NR PhDr. Anton Hrnko a poslanec Mgr. Martin Poliačik.

Žiaci boli s exkurziou, ako aj s celkovým programom dňa veľmi spokojní, získali nové informácie a nové zážitky, ktoré boli pre našich deviatakov posledné.

Mgr. Iveta Špaldová

 

Čítať 1299 krát Naposledy zmenené streda, 27 jún 2018 08:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!