streda, 07 november 2018 13:53

Právna výchova a prevencia kriminality a trestnej činnosti majú v Základnej škole J. A. Komenského dôležité miesto Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Právna výchova a prevencia kriminality a trestnej činnosti majú v Základnej škole J. A. Komenského dôležité miesto, a preto každoročne vítame v našej škole zástupcu Okresnej prokuratúry v Revúcej a tiež príslušníkov Mestskej polície v Revúcej. Medzi našich ôsmakov chodí na besedu už niekoľko rokov námestník Okresnej prokuratúry v Revúcej JUDr. Daniel Prč. Keďže právna výchova sa prelína učebnými osnovami v tomto ročníku, žiaci oboch ôsmych tried sa popasovali s problematikou postavenia súdov a prokuratúry v našom štáte - statočne. Živá a dlhá diskusia sa rozvinula hlavne okolo trestnej zodpovednosti mladistvých, požívania alkoholu, fajčenia a požívania drog mladistvými. Vedomosti tohto druhu využijú aj pri návšteve súdneho pojednávania, ktorá sa uskutoční už v najbližších dňoch na Okresnom súde v Revúcej.

26. októbra 2018 sme privítali príslušníkov našej mestskej polície. Stretli sa so žiakmi nášho šiesteho ročníka. Žiaci sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o činnosti mestskej polície, o trestnoprávnej zodpovednosti, o priestupkoch, ktorých sa dopúšťajú žiaci a mladiství. V rámci besedy sa zaoberali aj škodlivosťou fajčenia, alkoholu a drog. Nešlo len o konštatovanie faktov, ale aj o príbehy zo života, ktoré rozprúdili diskusiu.

Obidve besedy boli vedené na vysokej profesionálnej úrovni, boli veľmi zaujímavé a žiaci ich hodnotili veľmi kladne.

ra jak mp2018a1   ra jak op2018a   ra jak mp2018b1

 

Ďakujeme pánovi JUDr. Danielovi Prčovi z okresnej prokuratúry, ako aj príslušníkom naše mestskej polície, že si našli čas a prišli medzi žiakov Základnej školy J. A. Komenského. Veríme, že žiaci našej školy sa budú stretávať s okresným prokurátorom a príslušníkmi mestskej polície len na besedách a nie pri trestnoprávnom konaní. 

 

Čítať 1219 krát Naposledy zmenené streda, 07 november 2018 15:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!