piatok, 09 november 2018 13:41

V základnej škole J. A. Komenského zbierame a triedime odpad

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj v školskom roku 2018/2019 pokračujú žiaci a zamestnanci Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej v zbere a triedení odpadu. Nadväzujeme tak na úspešný minulý rok a pridávame aj novinku. Pokračujeme v zbere a triedení denného odpadu v našej škole. Zameriavame sa hlavne na plasty a papier. V jednotlivých triedach sú ustanovené zberové hliadky dozerajúce na triedenie odpadu – papiera a plastov, ktoré sa vďaka nášmu konzumnému spôsobu života denne hromadia. V triedach a chodbách školy sú umiestnené zberové nádoby. Mesačne vyhodnocujeme zber odpadu v jednotlivých triedach v rámci našej školskej súťaže SEPARKO.

Novinkou tohto školského roku je zber elektroodpadu. V dnešnej dobe problém so spracovaním elektroodpadu narastá. Masívna produkcia elektrospotrebičov, znížená cena predaja, pocit prestíže a náš súčasný spôsob života neustále zvyšujú dopyt po novom tovare, na čo dopláca celé životné prostredie a najviac krajiny globálneho juhu. Z tých sa totižto stávajú skládky toxického a nebezpečného odpadu.

Zapojili sme sa do celoslovenského projektu „ELEKTROODPAD – DOPAD 2". Na hlavnej chodbe školy sú umiestnené zberové nádoby – box na zber malých elektrospotrebičov – kalkulačky, mobily, fény, kulmy, rychlovarné kanvice, stolové lampy a iné nástroje pre domácnosť a box na zber použitých malých batérií.

ra zber3   ra zber2   ra zber1

 

Veríme, že do zberu sa zapojí čo najviac žiakov a členov miestnej komunity a začneme postupne meniť naše konanie k zodpovednejšiemu správaniu a ohľaduplnosti voči svojmu okoliu a hlavne prírode.

Pridajte sa k nám, k Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej, a zbierajte a trieďte odpad!

 

Čítať 2641 krát Naposledy zmenené sobota, 10 november 2018 12:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!