utorok, 26 február 2019 19:15

Rýchle šípy internetu žiakov ZŠ I. B. Zocha Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Repáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hodiny informatiky v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej boli počas tretieho februárového týždňa iné ako ostatné. Žiaci totiž absolvovali už deviaty ročník súťaže Rýchle šípy internetu, ktorú pre nich pripravujú učitelia informatiky v rámci Týždňa digitálnych zručností.
Súťaž spočívala vo vyhľadávaní odpovedí na otázky, na ktoré bežný človek odpoveď obvykle nepozná, ale každý zručnejší používateľ internetu je schopný si ich na internete vyhľadať. Na zodpovedanie otázok mali súťažiaci určený časový limit, samozrejme, šikovnosť a rýchlosť je v dnešnej dobe dôležitá, preto za ušetrený čas boli pripisované bonusové body. Súťaže sa tohto roku zúčastnilo až 103 žiakov druhého stupňa.

Najviac sa darilo Michaelovi Drabičovi, Natálii Kováčovej, Kristíne Molčanovej, Kevinovi Gerhardovi Lázokovi, Miriam Hudákovej, Alexandre Fandákovej, Sarah Kvetkovej, Simone Haľachovej, Jazmíne Beráčovej a Monike Švonavcovej.

ZŠ I. B. Zocha je aj „zelenou školou“, preto odpovedné hárky žiaci nedostali na papieri, ale vypĺňali ich priamo do webového formulára.
Ak si chcete otestovať (samozrejme, už nesúťažne) svoje vyhľadávacie zručnosti, môžete tak urobiť kliknutím na tento odkaz: https://goo.gl/forms/s4CC3r27A3XxRB242

Mgr. Andrea Repáková

 

Čítať 1380 krát Naposledy zmenené utorok, 26 február 2019 19:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!