Vytlačiť túto stránku
piatok, 24 máj 2019 11:27

Ždiarske štyri ročné obdobia

Napísal(a) Tretiaci
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Revúcki tretiaci zo Základnej školy J. A. Komenského zažili počas piatich dní to, na čo čakáme celý rok. Škola v prírode ich v pondelok vítala sychravou jeseňou, v utorok zavítala pani zima, streda ponúkla chladnú jar, ktorú vo štvrtok vystriedala slnečnejšia a ešte hrejivejšia a v piatok už prišlo teplé leto. Jedinečný, výnimočný a plný zážitkov bol celý týždeň prežitý v krásne zariadenom penzióne Šafrán v obci Ždiar, ktorá patrí medzi klenoty Slovenska. Naše putovanie sa začalo spoznávaním rázovitej podtatranskej obce s jej typickými tradíciami, zvyklosťami, folklórom a kultúrou v Ždiarskom dome. Navštívili sme Tatranskú Kotlinu a prevýšením niekoľkých metrov zamierili k Belianskej jaskyni.

Očaril nás poľovnícky prezidentský zámoček Hohenlohe a vychutnali sme si jedinečné putovanie Slovenskom v galérii trick-artu a optických ilúzií, v Tricklandii. Škola v prírode sa niesla v znamení zážitkového učenia, ale nechýbali ani zábavné a relaxačné aktivity na tému Izba baví izbu, alebo Skús ma rozosmiať. Užili sme si wellness, relaxovali vo vírivke a saunách, nechýbalo večerné kino a získané vedomosti si žiaci overili vo vedomostnom súťažnom kvíze. Večerným programom bol aj karneval - prehliadka masiek a pripravených kostýmov. Využili sme aj jedinečné detské ihrisko pri penzióne a preskúmali všetky zvieratá v obore /pštrosy Emu Hnedé, pávy, sliepky, daniele a iné/. Náš bohatý týždňový program ukončila DISCO SHOW s disco guľou.

Nestačí počuť, dôležité je aj vidieť a hlavne zažiť. Naše štyri ročné obdobia nám priniesli nielen premenlivé počasie, ale hlavne niečo, čo nám nikto nezoberie... vedomosti, spomienky, zážitky a veselé okamihy.

Tretiaci ☺

 

Čítať 1073 krát Naposledy zmenené piatok, 24 máj 2019 11:47