utorok, 11 jún 2019 11:55

Najmladší revúcki športovci zo ZŠ J. A. Komenského na Majstrovstvách kraja Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Krásne slnečné počasie privítalo najmladšie a mladšie žiactvo na Majstrovstvách kraja v Michalovciach. Výprava ZŠ J. A. Komenského v Revúcej v horúčave statočne bojovala a deťom sa podarilo získať až desať medailových umiestnení. Najviac sa darilo Sofii Simanovej, ktorá získala zlato v hode kriketovou loptičkou a aj vo vrhu guľou. Alexandra Štempelová bola zlatá v chôdzi na 2000 m a strieborná vo vrhu guľou. Ivanka Simanová sa blysla zlatou medailou v skoku do diaľky, striebrom v kriketke a piatym miestom v behu na 60 m. Dominik Šuhaj si vybehal bronz v behu na 1000 m a získal tretie miesto vo vrhu guľou. Hanka Bottová sa v behu na 1000 m po zlepšení o takmer 20 sekúnd ocitla na bronzovom stupienku.

Svoju prvú – bronzovú medailu získala aj Peťa Hudecová vo vrhu guľou.

Medailovú bilanciu zavŕšili ziskom bronzu najmladšie dievčatá v štafete 4x60 m, bežali v zložení Hanka Bottová, Peťa Hudecová, Stella Levická a Sabina Rojáková.

Pochváliť musíme aj ďalších športovcov, ktorým chýbalo kúsok športového šťastia, Miška Hudecová získala 4. miesto v hode kriketkou, Davidovi Mihálovi o osem stotín ušla bronzová medaila v behu na 600 m, pričom sa jeho výkon zlepšil od posledných pretekov o 9 sekúnd. Cenný je aj postup Davida s Jurkom Šturmankinom do finále v behu na 60 m. Veľká pochvala patrí Vanesse Šuhajovej, ktorá skončila v skoku do diaľky na 4. mieste, pričom bola od svojich súperiek mladšia o viac ako dva roky. Štvrté miesto získal tiež Tobias Paleček vo vrhu guľou, piate miesto Jakub Šturmankin v skoku do diaľky, Martin Siman v behu na 1500 m, Saška Hižnayová v chôdzi na 2000 m, David Mihál v skoku do diaľky. Svoje prvé veľké preteky absolvovala aj Melánia Mračnová a Ondrejko Botto. Obaja podali krásne výkony.

Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy, atletického klubu aj nášho mesta Revúca a tešíme sa na pokračovanie dráhovej sezóny v septembri.

 

Čítať 1260 krát Naposledy zmenené sobota, 15 jún 2019 11:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!