Vytlačiť túto stránku
piatok, 27 december 2019 13:34

Dobré srdcia Revúčanov potvrdil Zocháčsky obrátený adventný kalendár Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Repáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Zocháči (ZŠ I. B. Zocha Revúca) každoročne prežívajú adventné dni plnením dobrých skutkov. Tohto roku svoje aktivity rozšírili na celé naše mesto a okolie. Ich adventný kalendár totiž nebol o prijímaní, ale o rozdávaní. O rozdávaní malých adventných darčekov tým, ktorí na ne často márne čakajú... rovesníkom z detských domovov.
So svojím Obráteným adventným kalendárom oslovili širokú verejnosť v Revúcej a okolí. Počas troch týždňov nosili Revúčania darčeky do priestorov školy a zbierka sa postupne rozrastala. Niektorí žiaci priniesli každý deň nejakú drobnosť, dospelí obvykle naraz priniesli veľké krabice plné oblečenia, hračiek, kníh a školských potrieb. Zbierka sa rozrástla natoľko, že Zocháči museli pre vyzbierané veci vyhradiť osobitnú miestnosť a osloviť miestnych podnikateľov s prosbou o pomoc pri odovzdaní zbierky. Tá mala totiž putovať do Detského domova v Tornali.

Pomocnú ruku s odvozom vyzbieraných vecí podala pani Katka Kuchtová z firmy Nábytok Maja. Dodávka takmer do prasknutia naplnená darmi pre rovesníkov z Detského domova tak putovala v stredu 18.12. aj so zástupcami Zocháčov do Tornale.

Pani riaditeľka Mgr. Elena Pereczová a deti žijúce v tomto zariadení nechceli veriť vlastným očiam, keď videli, čo všetko dokázali Zocháči s pomocou dobrých ľudí z Revúcej a okolia pre nich vyzbierať. Nebolo to len šatstvo, obuv a hračky, ale aj knižky, školské a športové potreby, ba dokonca aj DVD prehrávač.

ra IMG 20191218 095812   ra IMG 20191218 093627   ra IMG 20191218 081017   ra kamarati DSC 0122

Zocháči v mene všetkých obdarovaných ďakujú všetkým, ktorí prispeli k tejto zbierke a urobili Vianoce 2019 krajšími pre 68 detí z Detského domova v Tornali. Tiež ďakujú Mestskému múzeu v Jelšave, ktoré pomohlo so zbieraním vecí od obyvateľov Jelšavy. A ako povedala pani riaditeľka DD Pereczová v rozhovore, už vie, že slogan Zocháčov „malá škola s veľkým srdcom“ tejto škole právom patrí.

Mgr. Andrea Repáková

 

Čítať 1234 krát Naposledy zmenené sobota, 28 december 2019 10:07