Vytlačiť túto stránku
streda, 08 január 2020 20:52

Ako sa revúcki Zocháči lúčili so starým rokom Doporučený

Napísal(a) I. Š.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Chcel by som vložiť vianočnú atmosféru do pohára a môcť z neho vyberať každý mesiac po troške.“
(H. Miller)

VIANOCE – slovo, ktoré pozná hádam každý človek. Patria k najkrajším sviatkom v roku. Na chvíľu spomalíme a aspoň na chvíľu sme si trocha bližší. Najväčšou radosťou je urobiť radosť tomu druhému. Ako to už býva v našej Základnej škole I. B. Zocha tradičným zvykom, aj tento rok sme pripravili Strieborné Vianoce, ktoré sa konali 20. 12. 2019 v budove MsDK v Revúcej.

Vážime si všetkých, ktorí si v tejto uponáhľanej dobe našli čas a prišli nás podporiť. A vidieť veru bolo čo. Ústrednou témou nášho koncoročného programu bola láska, ktorá môže mať mnoho podôb. Na javisku sa striedali naši žiaci a atmosféra počas ich vystúpení mala všetko dôležité: výzdobu vyvolávajúcu čarovnú atmosféru, veselé koledy v podaní „domácich umelcov“, emotívne divadielko s neopakovateľnými výkonmi malých hercov, vianočné piesne, tanec v podmanivej choreografii... slzy v hľadisku i na scéne.

Úžasné výkony všetkých detí od tých najmenších až po deviatakov umocnili predvianočnú atmosféru. Program, ktorý pripravili Zocháči, bol pútavý a dynamický. Odmenou bol častý potlesk prítomných divákov. Na konci programu sa nám slávnostne prihovorila pani riaditeľka slovami plnými nehy a citu. Rozlúčili sme sa so starým rokom tak, ako to Zocháči najlepšie vedia.

Na záver by sme chceli popriať všetkým deťom, rodičom, starým rodičom, priateľom do nového roku veľa dobrej vôle, pohody, a starosti nech idú bokom. S úprimnosťou vám prajeme, nech je pevné zdravie vaše, aby človek človeka mal rád, aby jeden druhému viac šťastia prial, aby nový rok 2020 za to stál!

I. Š.

 

Čítať 1172 krát Naposledy zmenené streda, 08 január 2020 22:35