Vytlačiť túto stránku
pondelok, 26 október 2020 16:04

Radosť z čítania vo veršoch básní Doporučený

Napísal(a) Mgr. Ľ. Garlathyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zocháči a učitelia našej Základnej školy I. B. Zocha v Revúcej sa aj tento rok zapojili do česko-slovenského projektu pre základné školy a osemročné gymnáziá Záložka do knihy spája školy. 11. ročník tohto projektu niesol podtitul Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní, alebo v próze. Jeho cieľom bolo predovšetkým podporiť čítanie najznámejších básní i prózy, vytvorenie nových priateľstiev medzi žiakmi, ako aj poznávanie regionálnych zvykov, histórie, kultúry jednotlivých regiónov Slovenska.
Žiaci 3. až 8. ročníka našej školy sa na hodinách výtvarnej výchovy snažili využitím rôznych techník vymyslieť a vytvoriť záložku do knihy, ktorá by potešila alebo inšpirovala k čítaniu žiakov našej partnerskej školy. Na hodinách čítania a literatúry žiaci tvorili zaujímavé listy pre kamarátov o prečítaných knihách.

Partnerskou školou bola v tomto ročníku Základná škola v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. Celkovo sme si vzájomne vymenili 40 veľmi pekných záložiek, a teda každý žiak za svoje vynaložené úsilie získal od svojho nového kamaráta zaujímavý darček.

Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým žiakom a učiteľom, ktorí tomuto projektu venovali svoj čas a úsilie a tešíme sa už teraz na ďalší úspešný ročník.

Mgr. Ľ. Garlathyová

 

Čítať 1146 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 október 2020 16:21