×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/nadnarodny
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/nadnarodny
štvrtok, 23 jún 2011 17:24

Do európskej metropoly - Londýn za poznaním zavítali desať dní po svadbe princa Williama a Kate Doporučený

Napísal(a) Mgr. Eva Čarná
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Žiaci našej ZŠ s MŠ Jelšava, ako aj niektorí Jelšavčania sa zúčastnili  už  vopred  avizovaného  poznávacieho  zájazdu do Londýna  v dňoch  8.  –  13. mája  2011,  ktorý  organizovala naša škola v spolupráci s cestovnou kanceláriou FIFO. Do tejto nádhernej európskej  metropoly sme zavítali desať dní po udalosti,  ktorá zaujala celý svet – svadba princa Williama a Kate. Pri  prehliadkach  rôznych miest, ako  aj  obchodíkov  sme  sa presvedčili, ako Londýn žil touto veľkou udalosťou. 
Navštívili  sme  väčšinu  najznámejších kultúrnych  a   historických pamiatok, ako napr. National Gallery, Buckingham Palace, kde sme na 

vlastné oči videli aj výmenu kráľovskej stráže (niektorí  z nás  dokonca  zazreli  aj  samotnú  kráľovnú  Alžbetu II.), prešli sme cez niekoľko mostov ponad rieku Temža – najznámejší z nich bol Tower Bridge, dlhý čas sme strávili fotením sa  pri  neprehliadnuteľnom Big Bene,  ktorý  je  súčasťou Westminsterského  paláca  a v súčasnosti  slúži  ako  parlament. Neoddeliteľnou súčasťou však bola aj návšteva múzea voskových figurín – Madame Tussaud, ktorá na nás urobila veľký dojem. 
Reálny  kontakt,  ako  aj  osobná  skúsenosť  s anglickým  prostredím  vytvorili  podmienky,  kde  si  naši  študenti  overili  svoje jazykové  zručnosti.  Verím,  že  mnohé  zážitky  dodajú  deťom chuť ďalej sa v angličtine zdokonaľovať.  
Text a foto: Mgr. Eva Čarná




































 

Čítať 2081 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!