štvrtok, 31 júl 2014 13:19

Medzi desiatimi najlepšie hodnotenými gymnáziami na Slovensku je aj Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave

Napísal(a) O.D.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

gpjs roznava1aŽiaci i študenti sú práve v polovici toho, na čo sa po celý školský rok tešia. Áno, polovica prázdnin je za nimi ale ešte polovica pred nimi. Aj keď sa o školách, učiteľoch i žiakoch zvykne hovoriť najviac počas vyučovacieho obdobia, Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy práve uverejnil rebríček s najlepšími výsledkami základných a stredných škôl na Slovensku vykonávané Národným ústavom certifikovaných meraní vzdelávania. Z nich vyplýva, že spomedzi základných škôl na Slovensku s najlepšími výsledkami je ZŠ SSV na Skuteckého ulici v Banskej Bystrici. Najlepším gymnáziom je gymnázium v Košiciach na Poštovej. Musíme konštatovať i to, že medzi touto desiatkou najlepších ZŠ sa nenachádza z nášho Gemera ani jedna škola. Zato s potešením môžeme uviesť, že medzi desiatkou najlepších gymnázií sa umiestnila jedna škola z tohto regiónu. Dokonca na 6. mieste figuruje Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika, Ul. akademika Hronca 1, Rožňava. Toto zrejme poteší nielen študentov spomínanej školy, ale tiež jej pedagógov. Keď sa pozorne pozrieme na vyhodnotenie stredných odborných škôl zistíme, že medzi nimi nefiguruje ani jedna z našich škôl. Najlepšou SOŠ na Slovensku  je Obchodná akadémia 

Kukučínova 2, Trnava. Výsledky ukazujú, že naše školy v nasledujúcom období čaká nemálo úloh, aby si túto reputáciu napravili a svojich študentov vedomosťami lepšie pripravili do života. 

Ak chceme zistiť ako stoja ostatné hodnotené školy z jednotlivých okresov na Gemeri, musíme sa pozrieť na webovú stránku skoly.ineko.sk. Dozvieme sa z nej, že v okrese Rimavská Sobota spomedzi hodnotených ZŠ sa najlepšie výsledky dosiahli tieto tri školy: ZŠ Dr. Clementisa, Rimavská Sobota - 4,9 b, P. Dobšinského Rimavská Sobota - 4,6 b a Gemerský Jablonec - 4,0 b.
Poradie gymnázií: na Jesenského ul. v Tisovci - 6,0 b, P. Hostinského Rimavská Sobota - 5,4 b a na Hlavnej ul. v Hnúšti - 4,9 b.

Poradie SOŠ: na Školskej ul. v Rimavskej Sobote - 6,1 b, K. Mikszátha R. Sobota a na Športovej ul. v R. Sobote obidve - 6,0 b.

Okres Revúca: Poradie hodnotených základných škôl: J.A. Komenského, Revúca - 5,0 b, Hviezdoslavova ul., Revúca - 4,8 b, Železničná ul., Jelšava - 3,8.
Gymnáziá: Vl. Clementisa a Železničná ul. Revúca - obe po 5,2, Hurbanova ul. Tornaľa - 4,1 b.
Stredné odborné školy: Gen. Viesta Revúca - 5,3 b, Železničná 2 Revúca - 5,1 b.

Okres Rožňava: Poradie základných škôl: Zakarpatská 12 Rožňava 5,7 b, Ul. Pionierov Rožňava 4,6 b, Pokroková ul. Krásnohorské Podhradie 3,9 b, Čsl. armády Plešivec 3,5 b, Slavošovce 3,3 b.
Poradie gymnázií: Ul. ak. Hronca Rožňava 7,7 b, Ul. SNP Dobšiná 5,3 b.
Poradie stredných odborných škôl: Nám. 1. mája Rožňava - 7,0 b, Ul. ak. Hronca 8 Rožňava - 6,8 b, Hviezdoslavova ul. Rožňava 5,5.
Pre bližšie informácie si môžete kliknúť na adresu: skoly.ineko.sk.
O.D.

 

Čítať 2786 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!