×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/materska/jel
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/jelsava/talent
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/materska/jel
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/jelsava/talent
Vytlačiť túto stránku
utorok, 05 júl 2011 10:56

Zážitky jelšavských škôlkarov ešte pred koncom školského roka Doporučený

Napísal(a) Jelšavan
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Kde bolo tam bolo, bola raz jedna rozprávková krajinka. Neďaleko nej žil v močarisku veľký zelený zlobor  – Shrek. ...,“ týmito slovami sa 1. júna 2011 začal pre žiakov 1. stupňa ZŠsMŠ Jelšava deň s veľkým „D“. Všetci boli  natešení a veľmi zvedaví, čo ich čaká. Na hrudi sa im pyšne  vynímal  odznak  Shreka,  ktorý ich sprevádzal po celý deň. Cieľom každej triedy bolo vyslobodiť princeznú Fionu. Nebolo to však jednoduché, lebo drak im kládol rôzne prekážky a úlohy. Žiaci napríklad zdolávali bažinu v kocúrových čižmách, vyberali jedlo pre Shreka, podliezali drakovu prekážku, vo dvojiciach vyslobodzovali pomocou loptičiek Fionu, no vymýšľali aj netradičný koniec rozprávky.

Všetky úlohy plnili s nadšením, odvahou a odhodlaním. Každej  triede sa nakoniec Fionu podarilo vyslobodiť.  Za svoju súdržnosť a vzájomnú spoluprácu boli od menení pochvalným listom. Veríme, že tento deň zanechal  v žiakoch len príjemné spomienky z cesty  plnej dobrodružstva. Veď naším hlavným cieľom bolo urobiť deťom radosť.
Mgr. Miriam Pániková
zástupkyňa  riaditeľa školy

Rozprávkový kolotoč


V našej materskej škole sa dňa 12. mája uskutočnil výchovný koncert.  Privítali sme uja Martina (PhDr. Martin Kubečka), literárneho vedca, ktorý sa predstavil žartovným literárno-hudobným pásmom plným básní, rozprávok, pesničiek a hádaniek. Svojou hrou na gitare a spevom nás zaujal a rozveselil. Bol aj majstrom slova – básnik a herec ako vystrihnutý. Do svojho vystúpenia nás vtiahol všetkých. 
A tak sme prežili krásne chvíľky, kde sme aj my mali možnosť recitovať, spievať,  napodobňovať zvieratká, hádať hádanky, vypočuť si rozprávky, básničky, bájky, ale hlavne z chuti sa zasmiať.  
Mgr. S. Benčková 


Škôlkari sa zapojili do projektu „Slniečkové deti“

Daj si šatku, či klobúk módny,
slnečný krém je viac než vhodný.
Okuliare vždy na nose maj,
radšej v tieni sa hraj a pitný režim
dodržiavaj!

S týmito  pravidlami  sa naši  najmenší oboznámili vďaka maskotovi  – kengure, v projekte „Slniečkové deti“. Prostredníctvom tohto projektu si deti osvoja správne zásady pri pobyte „na  slnku“. Odmenou im boli balíčky s opaľovacím mliekom pre deti, informačnou brožúrou s lekársky overenými radami pre rodičov a leporelo s kupónmi na zľavy. A samozrejme na ochranu nezabúdame v materskej škole ani počas pobytu detí na slniečku a pravidelne sa natierame opaľovacími krémami, ktoré sme získali práve vďaka projektu „Slniečkové deti“.
Mgr. Gabriela Šestinová
zástupkyňa riaditeľa pre MŠ
{gallery}skola/materska/jel{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3039 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:07