pondelok, 02 december 2013 11:13

Živé červené stužky žiakov v Revúcej zviditeľnili Svetový deň boja proti AIDS

Napísal(a) Mgr. Martina Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra DSC 0620aAj žiaci 7., 8. a 9. ročníka ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2013/2014 zúčastnili a aktívne podieľali na siedmom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky, kampane boja proti AIDS.
Na našej škole sme s pomocou nášho vedenia (Mgr. A. Kvetková - riaditeľka školy, Mgr. K. Szökeová - zástupkyňa školy) a pani učiteľky Mgr. M. Pirochovej (zodpovedná osoba prevencie HIV-AIDS v našej škole) zorganizovali odbornú prednášku na tému HIV/AIDS, ktorej cieľom bolo oboznámiť žiakov o pohlavných chorobách, spôsoboch prenosu pohlavných chorôb, liečby a prevencie. Všetky informácie získali naši žiaci od prednášajúcej pani doktorky- gynekologičky MUDr. A. Rusovej. 
Ďalej to bola odborná prednáška z CPPP v Revúcej pod vedením pani Mgr. J. Dojčárovej na tému látkových a nelátkových závislostí. 
V škole sme si spoločne prezreli film Anjeli, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS. 
Vypracovali sme niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých sa tie najkrajšie dostali aj na nástenku venovanú kampani Červené stužky.  
Žiaci našej školy zviditeľnili 1. december – Svetový deň boja proti AIDS vytvorením

„živej“ červenej stužky. V priestoroch našej školy sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka spojili a vytvorili symbol kampane boja proti AIDS – červenú stužku. Na sebe mali časť odevu v červenej farbe.
Celkovo sa na týchto aktivitách, venovaných boju proti AIDS zúčastnilo 64 žiakov našej školy.
Mgr. Martina Pirochová

ra DSC 0608ra DSC 0606ra DSC 0620

Čítať 2705 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!