streda, 06 máj 2015 10:57

Zocháči majú vlastný projekt venovaný prírode

Napísal(a) Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
 
ra ibz priroda aAj keď projektov je v školstve neúrekom, v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej vytvorili učitelia pred niekoľkými rokmi jeden vlastný. Nazvali ho Krok za krokom k prírode a jeho cieľom je utužiť vzťah žiakov k prírodnému bohatstvu, ktoré nás obklopuje. Žiaci sa v rámci tohto projektu oboznamujú s teoretickými poznatkami, ktoré potom aplikujú v praxi, či už pozorovaním alebo pokusmi. Každý rok je projekt venovaný inej prírodnej zložke. Tento ra ibz i1školský rok si žiaci vzali na mušku vodu, rastline žijúce vo vode a jej okolí a tiež živočíchy tunajších vôd, či tie, ktoré žijú v ich blízkosti. 
 

Vo štvrtok 30. apríla sa žiaci druhého stupňa vybrali pešo okolo bagroviska, poza Mokrú Lúku, po cyklistickom chodníku, ktorý vedie poza polia pri Mokrej Lúke, aby v cieľovej stanici, ktorou bolo okolie vodnej nádrže Flipper skúmali to, čo sa dozvedeli z teoretických poznatkov. Učitelia ra ibz i2biológie a environmentálnej výchovy pripravili pre žiakov osem stanovíšť, na ktorých mali plniť rôzne úlohy. Úlohy boli naozaj zaujímavé a niektoré vôbec neboli jednoduché – bolo potrebné podrobne popísať kolobeh kvapky vody v prírode, správne pospájať dvojice obrázkov obojživelníkov a obrázky vajíčok

 

 
 

ra ibz i3týchto obojživelníkov, podľa siluety na obrázku určiť druh ryby, či správne zoradiť obrázky so znázorneným vývinovým cyklom žiab. Žiaci mali za úlohu tiež popísať, kam putuje odpad vyprodukovaný našou školou. V rámci otázok týkajúcich sa ekosystémovej ra ibz i4diverzity boli žiaci postavení pred náročnú úlohu priradiť zobrazené rastliny a živočíchy na správne miesta na mape.
Žiaci svoje úlohy plnili s nadšením a tak môžeme skonštatovať, že naozaj splnili cieľ projektu – byť opäť bližšie k prírode.

 Andrea Tokárová

 
 
Čítať 2110 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!