utorok, 17 jún 2014 11:23

Zocháči novými rytiermi v Muránskom podhradí

Napísal(a) Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra muran04aUž XIV. ročník výstupu na Muránsky hrad sa konal v piatok 13. júna 2014. Skoro ráno sa piataci zo ZŠ I. B. Zocha v Revúcej vybrali zdolať hrad. Nebol to len obyčajný výlet, aké bývajú na konci školského roku. Naši piataci výstupom na hrad plnili poslednú sériu rytierskych úloh. Stalo sa peknou tradíciou a každoročne práve najmladší žiaci na druhom stupni výstupom na Muránsky hrad dokazujú svoju pripravenosť zdolávať všetky prekážky na ceste k úspešnému ukončenia štúdia na základnej škole. Na podujatie sa pripravili už vopred, keď spracovali projekty venované histórii Muránskeho hradu, faune a flóre Muránskej planiny a tiež jaskyniam v našom najbližšom Národnom parku. 
V deň D sa všetci piataci – plní očakávania – stretli na autobusovej zastávke a vedení svojimi triednymi učiteľkami vykročili v ústrety prekážkam. Z Javorín v pekný slnečný deň kráčali najprv na Veľkú lúku – kochali sa nádhernou scenériou, ktorú im príroda poskytla, objavovali rastliny, o ktorých sa učili. O zábavu a dobrú náladu nebola núdza a všetkým účastníkom bolo jasné, že piataci sú výborná partia, ktorá spoločne vie zdolať všetky nástrahy. Po krátkej prestávke sa z Veľkej lúky sa vydali „dobyť“ hrad. 
Po splnení všetkých

úloh nasledoval slávnostný akt – piataci zložili Rytiersky sľub, potvrdili ho podpisom a následne boli pasovaní za rytierov.

No a potom sa už vybrali na náročný zostup do Muráňa. Cestou späť si žiaci vďaka informačným tabuliam upevnili svoje poznatky o krásach Národného parku Muránska planina. Aj keď sa cesta nezaobišla bez pádov, všetci sa držali ako sa na správnych rytierov patrí a všetky nástrahy zdolali s úsmevom.
V Revúcej si všetci účastníci mohli povedať, že prežili krásny deň, že v rytierskych úlohách obstáli. Piatakom prajeme, aby svoj rytiersky sľub dodržali a aby, tak, ako sľúbili, rástli ku cti a sláve svojej, rodičov i svojej školy.

ra muran05ra muran04ra muran03ra muran02ra muran01 

Čítať 1871 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!