utorok, 09 jún 2015 10:42

Zocháči sú naozaj školou pre život. Konštatovali to aj členovia medzinárodnej delegácie

Napísal(a) A. T.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra enviro 2aSkonštatovala to početná, až 28-členná zahraničná delegácia, ktorá Základnú školu  I. B. Zocha v Revúcej navštívila v piatok 5.6.2015. Účastníci delegácie boli z rôznych krajín, ako napr. Portugalsko, Taliansko, Rumunsko, Fínsko a prišli do školy prezentovať medzinárodný environmentálny projekt zameraný na liečivé rastliny. Pred návštevou si vyberali z rôznych škôl a ich voľba padla na ZŠ I. B. Zocha na základe porovnávania s inými školami.
Žiakom zadávali úlohy o liečivých bylinách, ktoré boli rôznej úrovne – od základného určovania až po problémové úlohy zasahujúce do širokej oblasti environmentálnej politiky. Boli príjemne prekvapení z úrovne riešenia úloh, najmä preto, že sa jednalo o úlohy, na ktoré žiaci neboli vopred pripravení, museli si vystačiť len s poznatkami z biológie a environmentálnej výchovy. Delegácia tiež ocenilara DSC 0004ra DSC 0006 environmentálne aktivity, ktoré škola organizuje. Výrazne pozitívne sa vyjadrili k úrovni sebareflexie a sebahodnotenia žiakov.

Žiakom ukázali niekoľko zaujímavých aktivít týkajúcich sa liečivých rastlín. Okrem hier a aktivít spoločne navarili bylinkové čaje a napiekli bylinkový chlieb. Na základe toho, čo v ZŠ I. B. Zocha videli, pozvali školu do medzinárodnej

súťaže, ktorá sa bude konať v budúcom školskom roku.

Na záver vyjadrili uznanie škole, ktorá je podľa ich slov školou, ktorá učí a pripravuje žiakov pre život.

A. T.

 

 

 

Čítať 1807 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!