Vytlačiť túto stránku
pondelok, 26 máj 2014 19:20

Zocháči tancovali s Jarom Bekrom pre Modrý gombík

Napísal(a) Mgr. Martina Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra DSC 0015aKaždý rok v máji organizuje UNICEF Slovensko verejnú zbierku Týždeň modrého gombíka. Tento rok tomu bolo už 10 rokov, čo dobrovoľníci na celom Slovensku za príspevok ďakujú Modrým gobíkom – symbolom zbierky. Výnos z celej zbierky je určený na konkrétnu pomoc ohrozeným deťom v niektorej krajine: napr. na vzdelávanie a zabezpečenie pitnej vody, zabezpečenie základných sanitačných a sociálnych zariadení, či očkovanie.
Tretí májový týždeň od 12. do 18. mája 2014 bol už desiaty rok v znamení modrej farby! Aj tento rok sa zbieralo pre Ugandu, nakoľko sa jedná o trojročný projekt. UNICEF má za cieľ situáciu v Ugande postupne meniť a dosiahnuť, aby sa čistá voda stala základom života všetkých detí.
Tento rok bolo pripravených zopár noviniek: Najprv sme si spolu s Jarom Bekrom zatancovali v afrických rytmoch a zorganizovali si Deň modrého gombíka na škole.
Tento deň, na našej škole, vypukol v stredu 14. mája 2014, kedy prebehla dobrovoľná zbierka financií na našej škole a zároveň sme si na školskom dvore všetci spolu zatancovali pre dobrú vec. Symbolom tejto akcie je modrá farba, preto si všetci na tento deň priniesli do školy modré tričká, a video s tancom bolo o to

zaujímavejšie a pútavejšie.

Ako tancovali naši žiaci, môžete vidieť tu:



Celé Slovensko sa roztancovalo pre pitnú vodu deťom z Ugandy.
Spojili sme svoje sily na pomoc deťom. Každý príspevok sa stáva schodíkom k ich lepšiemu životu. 
Mgr. Martina Pirochová

 

 

Čítať 3185 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08