×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/vysvedcenie
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/vysvedcenie
Vytlačiť túto stránku
utorok, 27 október 2015 16:08

Medzinárodný deň školských knižníc v Základnej škole Ivana Branislava Zocha

Napísal(a) Mgr. Jaroslava Koňuchová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už druhý rok si žiaci a učitelia ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc. Zapojili sa do celoslovenského projektu pod záštitou ministra kultúry p. Draxlera. Všetko to začalo v piatok 23.10.2015 o 18,00 hod. Všetci tí, ktorí mali chuť prežiť noc s knižkou v škole si priniesli spacáky a dobrú náladu. Najprv sa poriadne vybláznili na diskotéke, kde nechýbali rôzne súťaže. Neskôr čakala maličkých rozprávočka z knihy zo školskej knižnice a veľkých veľké prekvapenie. Od 23,00 hod. sa všetky triedy snažili získať časti výsledného obrázku a zároveň vyhrať veľkú literárnu súťaž. V nočnej škole museli plniť rôzne úlohy. Neboli vôbec ľahké. Museli uhádnuť spisovateľov, ktorých knihy sú v školskej knižnici, museli preukázať zručnosť pri plavbe lodičkami, taktiež odhadnúť hmotnosť kníh zo školskej knižnice a množstvo iných úloh. V závere na čas poskladať výsledný obrázok a zistiť, kto na obrázku je. No a pravdaže to bol Ivan Branislav Zoch. Víťazom sa stala V. A trieda, ktorá si domov odniesla pekné vecné ceny. Ale víťazom boli vlastne všetci žiaci a učitelia, ktorí to v nočnej škole vydržali.

Za to získali pamätný list. Poďakovanie patrí hlavne rodičom. Nielen tým, ktorí s nami noc prežili, ale aj tým, ktorí nám svoje deti na noc zverili.
Podujatie pokračovalo v pondelok 26.10.2015. Žiaci si v podaní svojich starších spolužiakov vypočuli dôvod, prečo vlastne tento deň vznikol. A potom začala práca. Každá trieda si pripravila časť leporela o Ivanovi Branislavovi Zochovi. O vynikajúcom človekovi, ktorého meno naša škola nesie.
Okrem toho si žiaci prvého stupňa vybrali rozprávkové knižky zo školskej knižnice a pochválili sa, čo už prečítali. Spracovali to formou malého triedneho leporela.
Tí starší v duchu „ Poznaj svoj kraj, sprav z neho raj“ sa pozreli na „zúbky“ permoníkom z nášho baníckeho regiónu. Úžasné leporelá, ktoré vytvorili spolu so svojimi triednymi učiteľmi si taktiež, ako aj rozprávky, môžete pozrieť na facebooku našej školy. A nielen pozrieť, ale aj hlasovať za tú prácu, ktoré sa vám najviac páčila. Verte, že bude veľmi ťažké rozhodnúť, komu dáte hlas.
Sme radi, že v našej škole, v škole velikána Ivana Branislava Zocha, deti stále radi čítajú a taktiež radi tvoria. Prajeme im veľa krásnych zážitkov s knihou zo školskej knižnice.
Mgr. Jaroslava Koňuchová

 

Čítať 5157 krát Naposledy zmenené utorok, 27 október 2015 16:37