piatok, 04 december 2015 13:35

Červená stužka tu je aj pre tých, ktorí hovoria: „Pomáham ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS“

Napísal(a) Mgr. Martina Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

cervene DSC 0132 2aČervená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV alebo AIDS. Červená stužka je značkou pre upevňovanie povedomia o HIV a AIDS medzi ľuďmi. Počas celého roka ju majú nosiť ľudia, aby vyjadrili svoju podporu ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS a aby si uctili pamiatku tých, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli. Počas 1. decembra (Medzinárodný deň HIV a AIDS) si ľudia z celého sveta pripínajú červenú stužku. Hovoria tým „zaujímam sa o tému HIV a AIDS“, „som znepokojený/á“, „venujem sa vzdelávaniu, aby sa HIV nešírilo“. Červená stužka tu je aj pre tých, ktorí hovoria „pomáham ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS“. Ako vidieť, dôvodov je veľa. Červená stužka s nami ostáva počas celého roka, aby sme nezabudli na jej odkazy a posolstvá. 

Žiaci ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2015/2016 zúčastnili a aktívne podieľali na deviatom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky, kampane boja proti AIDS.

V škole sme si spoločne so žiakmi 8. a 9. ročníkov prezreli film „Príbehy Anjelov“, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS. Žiaci II. stupňa vypracovali niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých tie najkrajšie sa dostali aj na nástenku venovanú kampani Červené stužky.

Zviditeľnili sme 1. december 2015 aj vytvorením „živej“ červenej stužky. Na prízemí našej školy sme sa spojili a vytvorili symbol kampane boja proti AIDS – červenú stužku a zároveň každý z nás mal pripnutý symbol solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV. Ďakujeme za podporu.

 Mgr. Martina Pirochová

Čítať 1919 krát Naposledy zmenené piatok, 04 december 2015 14:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!