streda, 24 február 2016 22:55

Šiesty ročník Rýchlych šípov v ZŠ I. B. Zocha úspešný

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra rychle sipy 1aViete, v ktorom roku vzlietlo súčasné najväčšie osobné dopravné lietadlo na svete, v koľkých športoch sa bude súťažiť na LOH v Brazílii, či ako sa vlastným menom volá slovenský youtuber a vloger Gogo?

Aj na tieto súťažné otázky museli odpovedať žiaci druhého stupňa ZŠ I. B. Zocha, ktorí sa v rámci Týždňa digitálnych zručností zúčastnili už šiesteho ročníka súťaže v zručnosti internetového vyhľadávania Rýchle šípy internetu. 

V dnešnej dobe už nie je dôležité byť "chodiacou encyklopédiou". Na ukladanie informácií máme počítače, ktoré nájdeme na každom kroku a život bez nich je pre nás nepredstaviteľný. Oveľa viac ako disponovanie množstvom informácií sa v dnešnej dobe oceňuje schopnosť tieto informácie efektívne a pružne vyhľadať. A presne toto bola disciplína, v ktorej si súťažiaci počas tretieho februárového týždňa na hodinách informatiky v počítačových učebniach ZŠ I. B. Zocha zmerali svoje sily.

Súťaž spočívala vo vyhľadávaní odpovedí na otázky, na ktoré bežný človek odpoveď obvykle nepozná, ale každý zručnejší používateľ internetu je schopný si ich na internete vyhľadať. Na zodpovedanie otázok mali súťažiaci určený časový limit, samozrejme, šikovnosť a rýchlosť je v dnešnej dobe dôležitá, preto za ušetrený čas boli pripisované bonusové body. Zo 114 žiakov, ktorí sa „prelúskali“ dvadsiatimi otázkami najlepšie dopadli Ema Kapustová, Marek Sokol, Denis Laboš a Petra Tomašková.

A keďže ZŠ I. B. Zocha v Revúcej je aj „zelenou školou“, odpovedné hárky žiaci nedostali na papieri, ale vypĺňali ich priamo do webového formulára. Ak si chcete otestovať (samozrejme, už nesúťažne) svoje vyhľadávacie zručnosti, môžete tak urobiť kliknutím na tento odkaz: http://goo.gl/forms/N7q4njIhkm 

Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 2353 krát Naposledy zmenené streda, 24 február 2016 23:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!