pondelok, 06 jún 2016 18:13

Žiaci ZŠ I. B. Zocha spolu s pedagógmi pripravili pre rodičov, súrodencov a starých rodičov milé prekvapenia

Napísal(a) Mgr. Z. Petalíková, Mgr. Z. Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Každý deň stretnúť človeka. / Jedno, či náhliš sa, / jedno, či ležíš chorý, / jedno, či drvíš skaly a prenášaš hory, / jedno, či neprijímaš návštevy, / jedno, či blúdiš v hmle a cestu hľadáš pustatinou, / jedno, či sedíš na lavičke v parku / alebo trpíš obrátený k stene. / Človeka stretnúť každodenne.

Aj v dnešnom uponáhľanom svete je veľmi dôležité a príjemné na chvíľu spomaliť a stretnúť sa. Nám, žiakom, učiteľom a rodičom revúckych  Zocháčov, sa to vo štvrtok 26. 5. 2016 podarilo. Slovami básne Jána Kostru sme v MsDK v Revúcej otvorili slávnostnú akadémiu pri príležitosti Dňa rodiny. Veď rodina je prístavom bezpečia, oázou pokoja a alejou istoty. Žiaci našej školy si spolu s pedagógmi pripravili pre rodičov, súrodencov a starých rodičov milé prekvapenia v podobe básní, piesní, tanca a rôznych pohybových variácií. Počas vystúpení žiakov, ktoré uvádzal svojím hudobným majstrovstvom žiak VI. A triedy Gerhard Kevin Lázok, si naši hostia mohli pozrieť aj obrazovú projekciu, ktorá dotvárala charakter jednotlivých výstupov. Babky a dedovia sa tešili zo svojich vnúčat, rodičia obdivovali svoje ratolesti. Veríme, že pohľad na decká bol zadosťučinením za ich starostlivosť. V závere tohto skvelého podujatia zaznelo sálou veľké srdečné „ďakujeme“ od všetkých detí. Obdarovali svojich blízkych bozkom i kvietkom. Ako spomienku na tento deň venovali rodičom symbol rodinného šťastia – magnetku v tvare srdiečka. V nejednom oku sa zaleskli slzičky dojatia a srdcia sa zachveli láskou. To svedčí o tom, že rodina je dar, vzácny a krehký. A tak si ju chránime a buďme na ňu hrdí.

Človeka stretnúť, / ktorého srdce v tebe bije. / Ak toto stratíš / na púšť sa zmenia ulice zaľudnené. / Každý deň stretnúť človeka. / Človeka stretnúť každodenne.

Mgr. Z. Petalíková, Mgr. Z. Kováčová

 

Čítať 1866 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 jún 2016 18:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!