pondelok, 13 jún 2016 10:28

Rodinné krídla 2016 a prejavy aktivity žiakov v rámci nich

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vo štvrtok 9. 6. 2016 sa žiaci I. B a VI. A triedy Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej zúčastnili veľmi peknej a zmysluplnej udalosti, ktorú organizovalo Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Revúcej. Konala sa v Gymnáziu Martina Kukučína na počesť psychologičky pani Evky Štullerovej, ktorá celý svoj život zasvätila rodine, veď dennodenne vo svojej práci vstupovala do rodín a pomáhala im riešiť problémy.

Že rodina je dar vzácny a veľmi krehký, sa presviedčame často. Aj v našej škole sme si v máji pripomenuli Deň rodiny slávnostnou akadémiou a vzdali sme úctu tým, ktorí nás vychovali a majú nás radi. Preto sme svojou troškou chceli prispieť aj do Rodinných krídel. Vystúpili na nich žiaci I. B triedy pod vedením pani učiteľky Andrey Turisovej a presvedčili nás o tom, že abecedu už dobre ovládajú. Naše prváčence ľúbia svoju rodinu tak, že si spolu s pani učiteľkou vymysleli básničky na začiatočné písmenká sloganu ĽÚBIM RODINU a krásne ich všetkým zarecitovali. Žiaci našej školy prispeli aj krásnymi obrázkami a tiež básničkami na tému Moja rodina. Boli to naši druháci a piataci, za čo získali aj cenný diplom. No a naši šiestaci boli zase v publiku a vychutnali si rôznorodé príspevky o rodine a jej význame, takže ich to určite obohatilo.
Sprievodnou akciou Rodinných krídel bola takzvaná Rodinná reťaz, ktorú z fotografií svojich rodín tvorili žiaci všetkých revúckych škôl i škôl blízkeho okolia. Tá naša merala celých 12 metrov a v rukách hrdých žiakov sa veľmi pekne vynímala.                                                                                                                   Mgr. Zuzana Kováčová

 

Čítať 2915 krát Naposledy zmenené pondelok, 13 jún 2016 10:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!