streda, 13 júl 2016 13:37

Dve žiačky s Cenou školy a 111 žiakov na konci školského roka dostalo pochvalu od riaditeľky našej školy Doporučený

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zocháči oceňovali najlepších 
Ako ten čas rýchlo letí,  
potešia sa hlavne deti. 
Prišlo leto a s ním čas, 
brány školy zavrieť zas. 
Deti sa už vytešujú, 
na prázdniny sa chystajú.  
S elánom si balia veci, 
do tábora chcú ísť všetci. 
Na bicykloch na výlet 
a či spoznať celý svet?  
Kúpať, hrať sa celý deň, 
budeže to radosť len. 

Áno, leto nám už skutočne zaklopalo na dvere, no skôr, ako sme zavreli brány našej školy a za školským rokom 2015/2016 dali definitívne bodku, zhodnotili sme vo štvrtok, 30. júna 2016, v MsDK výsledky našej celoročnej práce. Tak ako každý rok, rozlúčili sme sa aj s našimi deviatakmi. Býva dobrým zvykom, aby sa na slávnostnom oceňovaní žiakov našej školy zúčastnila aj významná osobnosť nášho mesta. Mali sme tú česť medzi nami privítať viceprimátora mesta Revúca Ing. Júliusa Buchtu. Spolu so zástupkyňou riaditeľky ZŠ I. B. Zocha Mgr. Katarínou Krištofovou odovzdali žiakom významné ocenenia.

Prvým významným ocenením je Osobnosť školy, ktorá v našej škole vznikla so zámerom pozitívne ovplyvňovať morálny vývin žiakov v zmysle zvnútornenia najušľachtilejších hodnôt vo vzťahu k sebe, k človeku a k prírode. Pozostáva z  troch stupňov. Tretí, najvyšší stupeň a medailu Osobnosť školy získali žiaci:
Kristína Balková, Adam Brodák, Daniela Drábová, Daniela Ďurejová, Sarah Kvetková a Matej Sviežený zo IV. A triedy a žiačky  IX. A triedy Dominika Gombárová, Janka Guláková a Alexandra Toporová.

Na záver školského roka udeľujeme aj Cenu školy. Pedagogická rada na svojom zasadnutí, ktoré sa uskutočnilo 22. júna 2016 rozhodla, že Cenu školy získajú dve naše deviatačky: Janka Guláková a Miriam Sokolová. Obe naše dievčatá získali Cenu školy za šírenie dobrého mena školy reprezentovaním v mimoškolskej organizácii v športových súťažiach na všetkých úrovniach - sú skvelé v kickboxe.

Až 111 žiakov na konci školského roka dostalo pochvalu od riaditeľky školy, na čo sme veľmi hrdí, pretože počet týchto žiakov z roka na rok stúpa. Prevládali pochvaly za výborné výsledky v práci, za umiestnenie v predmetových olympiádach a športových súťažiach, za dosiahnutie niektorého zo stupňov ocenenia Osobnosť školy, za reprezentáciu školy.

Na slávnostnom ukončení školského roka sme zatlieskali aj všetkým malým i veľkým medailistom, ktorí si na športových olympiádach zmerali sily a vyšli zo súbojov ako víťazi. V závere nám ešte zatancovali naši deviataci a rozlúčili sa s nami úprimnými slovami vďaky. Ich vyznanie nás nenechalo chladnými, veď sme spolu toľko toho prežili. A už ostávalo iba vyhlásiť prázdniny. Urobila tak naša pani zástupkyňa a sálou sa ozval  velikánsky potlesk. Čaká nás leto plné krásnych zážitkov, tak si ho všetci užime, aby sme sa v septembri mohli pustiť do práce.
Mgr. Zuzana Kováčová

Základná škola I. B. Zocha Revúca

Čítať 2242 krát Naposledy zmenené streda, 13 júl 2016 20:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!