štvrtok, 23 marec 2017 10:57

Deň otvorených dverí na Gymnáziu Martina Kukučína v Revúcej

Napísal(a) RNDr. Milota Dendisová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dvere Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej sme otvorili 16. marca 2017 netradične v popoludňajších hodinách, aby sme privítali budúcich primánov spolu s ich rodičmi. Žiaci prímy a sekundy si pre nich pripravili krátky program, v ktorom sa prezentovali svojimi zručnosťami v speve, tanci, prednese prózy a hre na klavíri. Riaditeľ školy Mgr. Igor Baran ich privítal na pôde nášho gymnázia, vyzdvihol možnosti nielen vzdelávania sa, ale aj športového i kultúrneho vyžitia, ktoré im škola ponúka.

K prítomným sa prihovorila aj Mgr. Alexandra Hazlingerová z CPPPaP v Revúcej, ktorá zdôraznila, že ako jediná škola v okrese sa venujeme systematicky práci s nadanými žiakmi a ocenila dobrú spoluprácu s pedagógmi. Po sladkom občerstvení, ktoré pripravili pracovníčky našej kuchyne, sme prešli areálom školy, kde mali možnosť vidieť zaujímavé chemické a fyzikálne pokusy, prezreli si učebne informatiky, 3D tlačiareň, priestory telocvične, bazéna, gymnastickej haly a posilňovne. Budúcich primánov čakali aj súťaže, ktoré pre nich pripravili žiaci sekundy a tercie. V nich sa zoznámili s naším projektom Zelenej školy a so zábavnými úlohami a tajničkami z nemeckého a anglického jazyka. Odmenou im boli chuťovky zo surovín, názvy ktorých sa v nemčine naučili. Pokiaľ deti súťažili, rodičia mali možnosť osobne sa pozhovárať s pedagógmi.
Už sa stmievalo a budúci primáni sa veselo zabávali, ani domov sa im nechcelo. Sami mali možnosť sa presvedčiť, že v budúcej škole ich čaká veľa zaujímavého, zábavného i poučného. Tešíme sa na ich príchod.
Ďakujeme všetkým učiteľom i žiakom, ktorí prispeli k zdarnému priebehu tohto popoludnia.
RNDr. Milota Dendisová, výchovná poradkyňa

 

Čítať 2502 krát Naposledy zmenené piatok, 24 marec 2017 15:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!