streda, 29 marec 2017 20:05

51. ročník celoštátnej súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači v znamení Košíc a Rožňavy

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Patrik Žóri z Obchodnej akadémie Rožňava s trofejou a diplomom za 1. miesto v celoštátnej súťaži žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači v discilíne Wordprocessing.Vedľa neho stojí  Ing. Stanislava Lukáčová, triedna učiteľka V. A, do ktorej chodí aj Patrik. Patrik Žóri z Obchodnej akadémie Rožňava s trofejou a diplomom za 1. miesto v celoštátnej súťaži žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači v discilíne Wordprocessing.Vedľa neho stojí Ing. Stanislava Lukáčová, triedna učiteľka V. A, do ktorej chodí aj Patrik. Foto: vucke.sk

Obchodná akadémia v Rožňave zorganizovala 22. a 23. marca 2017 už 51. ročník celoštátnej súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. Uverejnil to portál VUCKE:sk. Súťaž bola organizovaná pod garanciou Štátneho inštitútu odborného vzdelávania v Bratislave a v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a mestom Rožňava. Na súťaži sa zúčastnilo 70 študentov z celého Slovenska. Porovnávali svoje zručnosti v spracovaní informácií na počítači v 10-minútovom odpise textu

na rýchlosť a presnosť. Do tejto disciplíny sa prebojovalo po krajských kolách 20 najlepších žiakov. Z nich 12 žiakov postúpilo na celoslovenské kolo v úprave textu na počítači podľa korektorských značiek (UTX) a 8 žiakov v profesionálnom spracovaní textu na počítači - wordprocessing, v ktorom majú žiaci z predlohy upraviť text a obrázky za 90 minút. 

Celoslovenskou súťažou sa zaoberal aj príspevok na stránke slov.sk pod názvom Východniari valcovali, keď trikrát obsadili prvé miesto. Výstižná je aj hodnotenie podľa kategóríí. V kategórii „písanie na PC“ obhájil prvé miesto minuloročný víťaz – Richard Koronczi z Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice (na obr. vľavo), ktorý zaznamenal 419,5 čistých úderov za minútu. Druhé miesto obsadila Monika Hedviga Aninová, žiačka Obchodnej akadémie Milana Hodžu z Trenčína. Jej počet čistých úderov za minútu bol 382,0. Víťazstvo v podobe umiestnenia na treťom mieste do Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prešove doniesla Andrea Balážová. Jej výsledok znamenal 381,8 čistých úderov za minútu.

Dobré meno Obchodnej akadémii v Košiciach šíri aj Miriama Šoltésová, ktorá je víťazkou v kategórii „úprava textu na PC“, a to dosiahnutím 12 700 bodov. Druhé miesto v tejto kategórii obsadila Soňa Zorská, žiačka Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prešove s počtom bodov 12 150. Tretie miesto patrí Marekovi Tóthovi z košickej Obchodnej akadémie, Watsonova 61 s počtom bodov 11 450.
Aj hosťujúca Obchodná akadémia v Rožňave má svoje prvenstvo, a to v kategórii „wordprocessing“, v ktorom prvenstvo vybojoval jej žiak Patrik Žori. Ten bol úspešný aj v celosvetovej súťaži INTRESTENO 2015 v Budapešti. Druhé miesto patrí Monike Szegényovej z Obchodnej akadémie v Senici. Tretie miesto obsadila Monika Varcholová, žiačka tej istej školy.

Písanie na počítači:
1. miesto – Richard Koronczi – Obchodná akadémia Watsonova, Košice
2. miesto - Monika Hedviga Aninová - Obchodná akadémia Milana Hodžu, Trenčín
3. miesto - Andrea Balážová - Stredná obchodná škola obchodu a služieb, Prešov

Úprava textu na PC:
1. miesto – Miriama Šoltésová - Obchodná akadémia Watsonova, Košice
2. miesto - Soňa Zorská, Stredná odborná škola obchodu a služieb, Prešov
3. miesto - Marek Tóth, Obchodná akadémia Watsonova, Košice
4. miesto - Lukáč Lőrinc, Obchodná akadémia, Rožňava
​5. miesto - Laura Tóthová, Obchodná akadémia, Rožňava

Wordprocessing
1. miesto – Patrik Žóri, Obchodná akadémia, Rožňava
2. miesto - Monika Szegényová, Obchodná akadémia, Senica
3. miesto - Monika Varcholová, Obchodná akadémia, Senica.

(Zdroj: vucke.sk, siov.sk)

Spracoval MG od

 

Čítať 1855 krát Naposledy zmenené piatok, 31 marec 2017 17:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!