štvrtok, 18 máj 2017 14:21

Beseda žiakov s protifašistickými bojovníkmi

Napísal(a) Žiaci VIII.A a VIII.B zo ZŠ I.B.Zocha
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V utorok 16.5.2017 zavítali do školskej jedálne pri ZŠ na Hviezdoslavej ulici v Revúcej veľmi cenní hostia - priami účastníci II. svetovej vojny. Členovia protifašistického odboja, predseda SZPB Základnej organizácie generála Viesta v Revúcej JUDr. Ján Kochan, PaeDr. Milan Sajenko, Ing. Igor Hock, pán Ján Debnár, pán Pavol Hruška a pán Štefan Haviar.
Sú to už starší páni, veď od tej doby uplynulo už viac ako 70 rokov, no tieto strašné chvíle majú v čerstvej pamäti. Ich rady sa pomaly zmenšujú a je už vzácnosť

stretnúť ich na besedách. Veľmi emotívne a veľmi reálne nám priblížili brutálne fašistické časy na Slovensku.
S mladou generáciou - žiakmi základných škôl, sa prišli podeliť so svojimi, nie radostnými spomienkami, ktoré ich sprevádzajú po celý život a nedokážu na ne už nikdy zabudnúť. Je ťažké o týchto dňoch a udalostiach dnes rozprávať, nie to ich vtedy prežívať. Veď každý deň mohol byť ich posledný!
Svojej úlohy sa zhostili veľmi dobre, zaujímavo a pútavo porozprávali žiakom 8. ročníka o tom, čo sa odohrávalo na fronte, ako prebiehali boje, čo prispelo k oslobodeniu, aká cenná je naša sloboda. Jedinečným a originálnym bolo ukončenie besedy pánom Pavlom Hruškom. Pesničkou zahranou na malej ústnej harmonike nám všetkým zlepšil náladu a vyčaril úsmev na tvári po celý deň. Ďakujeme.
Žiaci VIII. A a VIII. B zo ZŠ I. B. Zocha v Revúcej

 

 

Čítať 1276 krát Naposledy zmenené streda, 24 máj 2017 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!