piatok, 26 máj 2017 14:58

Zocháči úspešní v Súťaži mladých záchranárov civilnej obrany

Napísal(a) Mgr. Iveta Špaldová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V stredu 17. mája 2017 sa konalo okresné kolo 24. ročníka „Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany“ v areáli dopravného ihriska v Revúcej. Súťaž organizujú odbory krízového riadenia okresných úradov v spolupráci s okresnými úradmi v každom kraji SR. Súťaž začala o 9.00 h úvodným príhovorom vedúceho odboru krízového riadenia OÚ v Revúcej. Do súťaže sa zapojili žiaci základných škôl z revúckeho okresu, z ktorých bolo vytvorených 12 družstiev. Súťažiaci plnili úlohy na šiestich stanovištiach.

ra civilna 1Súťažné disciplíny, v ktorých boli preverované vedomosti, či zručnosti žiakov, boli tieto: vedomostný test, použitie ochrannej masky, zbalenie evakuačnej batožiny, použitie improvizovaných prostriedkov individuálnej ochrany, rozoznávanie varovných signálov, zdravotnícka príprava – ošetrenie úrazu, volanie na tiesňovú linku 112, hasenie malých požiarov, streľbazo vzduchovky. Žiaci museli celú trať s pripravenými disciplínami absolvovať do 45 minút. Konečné poradie družstiev bolo tvorené súčtom bodov získaných na všetkých stanovištiach.
Družstvo „Zocháčov“ v zložení: Ema Kapustová, Paulína Sedláková, Tomáš Bobka a Sebastián Šaffa predčili len revúcki gymnazisti. Žiaci ZŠ I. B. Zocha v bodovaní nechali za sebou všetky ostatné základné školy a získali cenné 2. miesto. Okrem chutného občerstvenia si organizátori pre všetkých 12 družstiev pripravili aj ceny, ktoré potešili každého súťažiaceho člena družstva.
Mgr. Iveta Špaldová

 

Čítať 1639 krát Naposledy zmenené piatok, 26 máj 2017 15:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!