piatok, 09 jún 2017 10:49

Konzultantka z banky v ZŠ I. B. Zocha prezradila o chode bánk viac ako sa píše v učebnici

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V revúckej ZŠ I. B. Zocha venujú zvýšenú pozornosť rozvoju finančnej gramotnosti. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa raz týždenne venujú otázkam osobných, či rodinných financií vďaka výučbovému programu Viac ako peniaze, ktorý škola realizuje.
Žiaci sa živo zaujímajú nielen o osobný a rodinný rozpočet, ale aj o to, ako fungujú banky. A keďže najfundovanejším, kto by im o bankách mohol porozprávať, je konzultant

priamo z prostredia banky. Škola vďaka možnosti programu Viac ako peniaze pozvala bankového konzultanta, aby žiakom prezradil o chode bánk viac ako sa píše v inak vynikajúco spracovanej online učebnici. V priebehu predposledného májového týždňa tak navštívila našu školu pani Ing. Eva Hicárová, ktorá žiakom ôsmeho a deviateho ročníka porozprávala všetko o tom, ako fungujú banky. Deviatakov zaujímala aj pre nich aktuálna otázka - čo všetko súvisí s otvorením študentského účtu, aké sú zaň poplatky, aké sú podmienky jeho otvorenia. Keďže táto téma je pre deviatakov, z ktorých sa mnohí od septembra ocitnú na stredných školách mimo svojho bydliska, mimoriadne aktuálna, nebola núdza o množstvo otázok.
Ako potvrdili sami žiaci, táto beseda bola pre nich prínosom. Veríme, že podobnú besedu budeme môcť vďaka JA Slovensko a Slovenskej bankovej asociácii zorganizovať opäť o rok.
Mgr. Andrea Tokárová

 

 

 

Čítať 1324 krát Naposledy zmenené nedeľa, 11 jún 2017 09:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!