štvrtok, 26 október 2017 18:59

Deň zdravej výživy v ZŠ J. A. Komenského

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jeden celý deň v októbri sme v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej venovali zdravej výžive. V októbri práve preto, lebo pekné jesenné dni pomaly končia a nahradia ich dni nepekné, daždivé a chladné, dni ktoré prinášajú aj choroby spojené so zmenou ročných období. Ako sa im aspoň čiastočne dá predísť je aktívny pohyb, o ktorý v našej škole nie je núdza ale aj zdravá strava plná vitamínov. Začali sme ho prípravou skvelých a zdravých raňajok a školskej desiatej a pokračovali sme ich ukážkou a ochutnávkou v školskej jedálni.

Nechýbala ani ukážka zdravých potravín, z ktorých naše panie kuchárky pripravujú u nás zdravé a chutné obedy. Pokračovali sme súťažou o najzdravšiu školskú desiatu v jednotlivých triedach. 

V rámci tohto Dňa zdravej výživy sme prvý krát vyhlásili súťaž O naj jabĺčko. A ako dopadla ?
Súťaže sa zúčastnilo 82 žiakov našej školy, ktorí zaplnili 3 stoly v našej školskej jedálni. A čo tam bolo možno vidieť : 

  • najvyššie jablko meralo 12,5 cm
  • najnižšie jablko meralo 4,5 cm
  • najtučnejšie jablko malo obvod 37 cm
  • najchudšie jablko malo obvod 15 cm
  • najstaršie jablko a zároveň najsmradľavejšie jablko bolo od 7.A triedy
  • Najškaredšie jablko doniesol Miško Siman z 2.B triedy
  • To naj jablko sa hľadalo veľmi ťažko, no po usúdení viacerých obdivovateľov a braní do úvah viacero kritérií sa predsa jedno našlo. Stalo sa ním jablko, ktoré priniesol Tobias Petalik z 2.A triedy.

V jednotlivých triedach v tento deň žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi pracovali na spoločných projektoch – STROMOCH ZDRAVIA. Záver , tohto zaujímavého dňa patril našim najmenším v školskom klube detí. Po rozhovore o zdravej výžive deti zjedli zdravý olovrant, ktorý si do ŠKD priniesli. Povystrihovaním obrázkov potravín z letákov si deti vyrobili tzv. potravinovú pyramídu, ktorá môže slúžiť ako pomôcka pri zdravom stravovaní. Keďže naše deti sú naozaj šikovné, vyrobili ešte aj jabĺčka, z ktorých vznikla zaujímavá jabloň. Po strihaní, lepení a kreslení nasledovala ochutnávka sušeného ovocia.
Veríme, že sme spolu prežili zaujímavý a veľmi poučný deň a pokiaľ sa budeme hýbať a zdravo stravovať, tak ako sme to zažili počas tohto dňa, budeme zdravší a na jesenné pochmúrne dni viac pripravení.

 

Čítať 1453 krát Naposledy zmenené piatok, 27 október 2017 23:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!