nedeľa, 05 november 2017 14:26

Na hodinách informatiky pripravili peknú a zaujímavú prezentáciu o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi

Napísal(a) Mgr. Martina Vrancová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 23. októbra 2017 sa uskutočnilo podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc na tému „Deň Milana Rastislava Štefánika“. Podujatia sa zúčastnili žiaci 0.A, I.A, III.B, IV.B, VII.B a VIII.A triedy, ktorí sa dozvedeli mnoho nových informácií o jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej kultúry, vedy a politiky. 

Žiaci VIII.A triedy (Emília Horváthová a Tomáš Jobággy) si na hodinách informatiky pripravili peknú a zaujímavú prezentáciu o M. R. Štefánikovi, ktorú odprezentovali pred prítomnými žiakmi. Po ich prezentácii si žiaci mohli pozrieť krátky dokumentárny film o M. R. Štefánikovi, v ktorom sa hovorilo aj o jeho prínose pre Slovensko v prvom spoločnom štáte Čechov a Slovákov. Pre žiakov bola pripravená aktivita, v ktorej si žiaci mohli poskladať portrét Štefánika formou puzzle na interaktívnej tabuli.

Na záver čakal žiakov zábavný kvíz, ktorý pripravila pani učiteľka Mgr. Martina Vrancová. Kvíz obsahoval tajničku, v ktorej žiaci museli odpovedať na kvízové otázky z prezentácie. Všetky odpovede sa podarilo doplniť a v tajničke sa objavilo meno „Milan Rastislav Štefánik“. Žiakom sa aktivity páčili a mohli sa dozvedieť mnoho nových informácií, ktoré využijú pri svojom štúdiu aj v bežnom živote.
Mgr. Martina Vrancová
Mgr. Marek Király

 

 

Čítať 1511 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 november 2017 13:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!