utorok, 12 december 2017 10:17

Zocháči opäť kódovali v rámci celosvetovej akcie

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hodina kódu je celosvetový projekt, ktorý sa koná každoročne v prvý decembrový týždeň počas týždňa vzdelávania a informatiky. Podporujú ho desiatky známych osobností, napríklad Bill Gates, Mark Zuckenberg, či Barack Obama. Na Slovensku je garantom tejto aktivity Microsoft Slovakia. Projektu sa zúčastňujú desiatky miliónov študentov z viac ako 180 krajín celého sveta.

Hodina kódu netrvá len počas týždňa informatiky. Žiaci (vrátane tých našich) robia rôzne aktivity tejto organizácie spojené s programovaním počas celého školského roka a odhaľujú tak tajomstvá programovacích cyklov, vetvenia, procedúr v zaujímavých aktivitách, samozrejme to všetko hravou a pre nich zaujímavou formou.

Žiaci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej sa s radosťou zapojili do tejto celosvetovej aktivity už po druhýkrát. Keďže Hodina kódu ponúka veľké množstvo aktivít, stále máme z čoho vyberať a pripraviť tak žiakom vždy nové a nové výzvy na prekonávanie prekážok. Tí menší začínajú programovaním formou spájaní „puzzle blokov“ intuitívnych príkazov, starší sa už musia popasovať s príkazmi JavaScriptu.

Výučba informatiky rozvíja logiku, tvorivosť, či riešenie problémových úloh. Ak s ňou žiaci začnú dostatočne včas, získajú základy pre úspech v akejkoľvek profesnej dráhe 21. storočia.

Mgr. Andrea Tokárová,
učiteľka informatiky

 

Čítať 2241 krát Naposledy zmenené piatok, 15 december 2017 12:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!