piatok, 15 december 2017 12:37

Posolstvo rodičov - pekné detstvo je dar, ktorý posielame ďalej Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Každoročne sa v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej realizuje týždeň, kedy sa niektorí naši rodičia môžu stať učiteľmi. Aj tohto roku niekoľko dní pred Vianocami tomu nebolo inak. Učiteľov školy vystriedali rodičia. Snažili sa dať našim deťom to, čo im učitelia dať nemôžu, resp. nevedia. A ako to prebiehalo v jednotlivých triedach ?

1. A :
Pán Jakub Beľák deťom priblížil zaujímavý hudobný nástroj - cimbal. Porozprával im o jeho pôvode, z akých častí sa skladá, malí hudobníci mali možnosť si ho aj vyskúšať a samozrejme im zahral rôzne hudobné žánre. Bolo naozaj veselo, pretože sme si aj zatancovali a zaspievali. Pani Olinka Hižnayová s deťmi vyrobila krásne vianočne ozdoby a magnetky z modelovacej hmoty s rôznymi povrchovými úpravami. Pani Zuzka Almáši priblížila deťom skupinovú arteterapiu, čo je špeciálny druh terapie, ktorý sa zameriava na rozvoj tvorivých schopností, citového vývinu a medziľudských vzťahov. Deti pracovali v skupine a tak sme mali možnosť sledovať ich zanietenosť, spoluprácu, organizáciu. Pomocou hry, tvorby akcie si deti nenásilnou formou dokážu vyrozprávať svoje príbehy. Bolo to veľmi zaujímavé vidieť malé osobnosti a užitočné pre všetkých zúčastnených.

1. C :
Pani Štepáneková si pre žiakov triedy pripravila snímky kostí a vysvetlila im ako funguje röntgen. V utorok na prvouku prišla pani Evka Huťanová, ktorá si pripravila tému nového učiva - Hmat. Taktiež prišla aj na výtvarnú výchovu, kde sme spoločne vyrábali darčeky. V stredu nás navštívil pán Lamper, ktorý si pripravil mnoho zaujímavosti ako sa vyrábajú a pália tehly. Vo štvrtok nám do triedy zavítal vojak - pán Melicher, ktorý ich naučil vojenské pokyny, pozdrav a pochodovať. Počas týchto dní sme mali v triede príjemnú atmosféru, zážitkové učenie a veľa nových poznatkov.

2. A :
Poďakovanie patrí pani Gombárovej, ktorá navštívila triedu v pondelok a ukázala krásu neživej prírody - vlastnú zbierku vzácnych kameňov. Obdivovali sme horniny a minerály, medzi ktorými nechýbalo ani mačacie zlato. V utorok sme sa tešili z návštevy pani Balagovej, s ktorou sme si vyrobili netradičný adventný kalendár prianí a ozdobili chutné medovníčky zaujímavým spôsobom... najprv poleva na medovníček, potom na jazýček. Zasnežený štvrtok k nám privial spolu s vločkami aj pani Šavlíkovú. Spolu s ňou k nám opäť zavítala predvianočná nálada a každý žiak si zhotovil veselú vianočnú guľu. Neskôr sme nimi spoločne ozdobili vianočný stromček. V prvý decembrový deň sme si mysleli, že k nám už zavítal Mikuláš. Rodičia Šimonka Mišanka spolu s jeho sestričkou Ninkou sa vzorne pripravili a potešili všetky šikovné ruky. Spolu s nimi sme vyrobili nádherných anjelikov, veselé stromčeky a pretože sú milovníci prírody, zhotovili sme nádherné búdky pre vtáčikov. Vtáčiky v okolí našej školy sa tak budú môcť tešiť na Mikuláša /slnečnicové semienka/.

Samozrejme, že to neboli jediné triedy, ktoré rodičia navštívili. Žiaci sa stretli s rodičmi aj v 4. A triede, kde pán Lipták ukázal žiakom svet našich nenahraditeľných včiel. Nechýbali ani v 5. A či v 4. B triede.
Ďakujeme našim rodičom, za prekrásne strávené chvíle v tomto predvianočnom období.

 

Čítať 1343 krát Naposledy zmenené piatok, 15 december 2017 13:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!